U trendu

Stiže BELEF

Tokom celog jula i avgusta, gradske ulice, trgove, parkove i dvorane ispunjavaće izvođačka umetnost: počinje Beogradski letnji festival – BELEF, ove godine pod sloganom „Logično“.

Ovogodišnji pozorišni program započeće u Beogradskom dramskom pozorištu predstavom „Ovo bi mogao da bude vaš srećan dan“ (u režiji Stevana Bodrože), koja se najavljuje kao najveći hit i nešto modernije i drugačije od svega što smo dosad imali priliku da vidimo. Obećava. Zatim sledi predstava „Glengeri Glen Ros“ u režiji Alise Stojanović, a potom prikazivanje čuvene drame „Noževi u kokoškama“, koju će izvesti gosti iz Sarajeva, kojima pak kao glavna glumica gostuje naša Mirjana Karanović.

Pored predstava za odrasle, predviđen je i program za decu, očekuje se veliki broj performansa različitih konceptualnih umetnika, najavljuju se i gosti iznenađenja.

Predviđen je i raznovrstan video program koji će biti sastavljen od mnogobrojnih instalacija, grafita, printova. Dokumentarni materijali takođe će naći svoje mesto na ovogodišnjoj manifestaciji, a najavljena je i retrospektiva filmova Želimira Žilnika.

Svoje video prezentacije imaće i naš veliki filmski reditelj Slobodan Šijan („Maratonci“, „Ko to tamo peva“). Kada je reč o muzičkom delu Festivala, najavljen je koncert Vlade Divljana, kao i putujuća atrakcija – autobus koji će ulice Beograda ispunjavati muzikom. U Barutani će nastupiti „Mostar sevdah reunionum“ kao i jermensko-turski bend „Mornarički“.

Selektori Saša Milosavljević(za pozorište), Bojan Đorđević (za muziku) i Jovan Čekić (za vizuelizaciju) predstavili su i program pratećeg dela Festivala koji će obuhvatiti savremeni ples, umetničke radionice, improvizacije itd. Leto u Beogradu nikada nije dosadno – logično.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.