„Šumkula u škripcu“ delo tadema Ršumović-Petričić

BEOGRAD – Školarci koji su već naučili da čitaju obradovaće se knjizi koju su pripremila dvojica kultnih autora za decu Ljibovoje Ršumović i ilustrator Dušan Petričić.

Njih dvojica ponovo su zajedno stvarali i rezultat je „Šumkula u škripcu“, a štampana u Maloj laguni.

Verovatno su mladi čitaoci imali priliku da se upozaju sa Vidom, glavnim junakom „Vidovite priče“, a „Šumkula u škripcu“ je nastavak Vidovih avantura u Talambasu.

Ovo je poslednja knjiga iz trilogiije o slobodnoj teritoriji Talambas, u kojoj živi Vid sa svojim prijateljima.
Junakinje ovog bajkovanja su: Nađa, Vidova sestra, koju treba posebno upoznati, i Šumkula, pripitomljena Zver, kojoj ne treba mnogo verovati.
Ova knjiga nije samo za čitanje – olovku i bojice u ruke pa nacrtajte zadate scene za svih 12 bajki.
Ljubivoje Ršumović je rođen 1939. Godine 1965. zaposlio se u Radio Beogradu, u redakciji programa za decu. Svoj literarni rad uspešno je ugradio u popularne radio-emisije, a kao televizijski poslenik napisao je, režirao i snimio preko 600 emisija. Objavio je 72 knjige, uglavnom za decu. Ove godine slavi 60 godina književnog rada!
Knjigu je ilustrovao Dušan Petričić. Kao koautor ili ilustrator kreirao je preko 30 knjiga za decu, koje su objavljene na prostorima bivše Jugoslavije ili Severne Amerike. Za knjige i karikature dobio je bezbroj nagrada širom sveta.
„Šumkulu u škripcu“ možete od 20. oktobra kupiti u svim knjižarama.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike