U trendu

Summer Art Link

Višenedeljna umetnička manifestacija "Summer Art Link" ima cilj da u glavnom gradu okupi najperspektivnije mlade talente, renomirane afirmisane umetnike, ljubitelje umetnosi iz zemlje i inostranstva, kao i veliko pokrovitelje koji pomažu umetničkoj praksi, sve ih povezujući "letnjim umetničkim duhom". Program je otvoren nastupom violinistkinje kanadsko-bugarskog porekla Ralise Čolakove, a program je nastavio čitav niz respektabilnih imena. Tu su vokalno-klavirski "Duo Alterno" iz Torina, te pijanista Luiz Gustavo Karvalo iz Brazila, gost iz Norveške, saksofonista Rolf Erik Nistrom, violinista Rafael Oleg i pijanista Emanuel Stroser.
Posredstvom "letnje umetničke veze", naši najtalentovaniji školarci dobili su jedinstvenu priliku da uče od najboljih: čuveni violinista Stefan Milenković i čelistkinja Ani Aznavurijan već su održali master klas u muzičkoj školi "Stanković", a istim putem pošla je i naš sopran svetskog glasa Katarina Jovanović, koja je u galeriji "Progres" zajedničkim koncertom predstavila polaznike majstorkog kursa koji je držala. Muzičku radionicu za kompozitore i kamerni ansambl vodiće dirigent Premil Petrović i Luka Frančeskoni, kompozitor i dirigent. Zahvaljujući podršci Ambasade Kanade u Beogradu, ovogodišnja manifestacija usmerila je poglede onih najznatiželjnijih među našom bioskopskom publikom na pejzaž savremenog kanadskog filma, dajući izvrstan presek kinematografije te severnoameričke države.
Pijanistkinja Sara Vujadinović i kompozitor Luka Čubrilo postali su laureati prestižne nagrade za najperspektivnije mlade muzičare 2008. godine i zaslužili jednogodišnju aktivnu promociju svog umetničkog stvaralaštva.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar