U trendu

Šušljik: Znam za tužbu, FCS: Obavestili smo pravobranilaštvo

BEOGRAD: 19. marta (Tanjug) – Glumac Goran Šušljik potvrdio je za Tanjug da je Miloš Avramović, reditelj filma „Južni vetar“ i vlasnik firme „Režim“ podneo je krivičnu prijavu protiv njega, a i iz Filmskog cetra Srbije, koji je finasijera Avramovićevog ostvarenja, kažu da je sudski postuzpak u toku.

„U ovom momenti samo znam da me je vlasnik firme „Režim“ tužio i sa svojim advokatom analiziram situaciju u kojoj se nalazim“, kazao je Tanjugu Goran Šušljik i dodao da nije iznenađen ovom tužbom, ali tvrdi da malo istine ima u pisanju medija o tome da je on na prevaru prisvojio više od 8 miliona dinara namenjenih za realizacijhu tog projekta, što je predmet Avramovićeve tužbe.

Prema pisanju jednog beogradskog dnevnog lista Šušljik je direktno oštetio Avramovića, ali i Filmski centar Srbije koji im je i dodelio novac za film.

Cela prevara je, kako navode mediji, otkrivena kada je filmski reditelj, odnosno njegova firma „Režim“ od Šušljikove firme „Aj tu aj“ zatražila da im prenese preostala novčana sredstva koja su dobijena od FCS, a koja nisu potrošena na snimanje tog filma, mada ih je Šusnjik FSC „opravdao“ kao već potrošena.
Zbog nedostatka novca, kako je potvrđeno Tanjugu, film „Južni vetar“ nikada ne bi bio snimljen da glumac Miloš Biković preko svoje producentske kuzće „Arhangel studio“ nije pomogao Avramoviću da nastavi snimanje .

Miloš Avramović danas nije bio dostupan za komenare, a Boban Jevtić direktor Filmskog centra Srbije kaže da su o celom slučaju obavestili držvano pravobranilaštvo i pokrenuli proceduru zaštite interesa FCS.

„U ovom momentu ne možemo da komentarišemo “ kazao je Jevtić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.