U trendu

Susret Paula Koelja i Dejana Papića u Barseloni

BARSELONA – Slavni pisac Paulo Koeljo susreo se u Barseloni sa Dejanom Papićem, vlasnikom „Lagune“, koja je jedan od najvećih izdavača njegovih romana u Evropi.

Srdačan susret čuvenog autora i vlasnika izdavačke kuće „Laguna“ dogodio se u Barseloni, gde je bila upriličena svečana proslava povodom 25 godina od osnivanja kuće „Sant Jordi Asociados“, koja je zvanični i jedini zastupnik prava za knjige Paula Koelja.

Tom prilikom okupili su se izdavači iz čitavog sveta kako bi ovaj značajan jubilej obeležili zajedno sa predstavnicima kompanije „Sant Jordi Asociados“ i piscem, koji je izuzetno ponosan na saradnju sa ovom književnom agencijom.

Paulo Koeljo se smatra najuticajnijim savremenim piscem.

Njegova dela prodata su širom sveta u tiražu od preko 225 miliona primeraka, objavljena u 170 zemalja i prevedena na preko 80 jezika.

Autor je nekoliko naslova koji spadaju u najčitanije knjige našeg vremena, a među njima su „Dnevnik jednog čarobnjaka“ i „Alhemičar“, koji su ga i učinili svetski poznatim.

Koeljo je autor i knjiga „Brida“, „Veronika je odlučila da umre“, „Jedanaest minuta“, „Alef“.

Dobitnik je brojnih prestižnih međunarodnih nagrada.

Izabran je za člana Brazilske književne akademije 2002. godine, a od 2007. godine je ambasador mira Ujedinjenih nacija.

Godine 2009. dodeljeno mu je priznanje Ginisove knjige rekorda za najprevođeniji roman („Alhemičar“), a on je i autor koga prati najviše ljudi na društvenim mrežama.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike