U trendu

Sutra počinje sa radom 'Obrenovačko pozorište'

OBRENOVAC – Premijerom predstave „Bez pogovora“ po tekstu Harolda Pintera, u režiji Vide Ognjenović, sutra u Sportsko kulturnom centru „Obrenovac“ počinje sa radom „Obrenovačko pozorište“.

Direktor Javnog preduzeća Sportsko kulturni centar „Obrenovac“ Ivan Jegorović rekao je na današnjoj konferenciji za novinare da je otvaranje pozorišta velika stvar, ne samo za Obrenovac, nego i za Beograd i Srbiju.

„Ovaj teatar će biti mesto koje će omogućiti mladim glumcima da se afirmišu i steknu iskustvo uz starije kolege koje će igrati na našim daskama. Takođe, svi obrenovački diplomirani glumci će konačno imati svoju kuću gde će moći da rade i stvaraju, takoreći, u svom dvorištu“, kazao je Jegorović.

Jegorović je naglasio da nije slučajno za otvaranje odabran komad “Bez pogovora” Harolda Pintera.

„On je poklonio našem narodu ovaj tekst, pre 20 godina, u vreme bombardovanja, kao čin solidarnosti“, dodao je Jegorović.

Glavne uloge u predstavi tumače Ognjen Drenjanin i Predrag Damnjanović.

Damnjanović je istakao je da je dug put prethodio otvaranju pozorišta.

„Nakon višegodišnjih pokušaja da, mi, diplomirani glumci, u svom gradu, koji ima sve uslove da nam to i pruži, osnujemo Obrenovačko pozorište, dobili smo tu priliku zahvaljujući rukovodstvu SKC “Obrenovac”. Zaista, ovaj grad zaslužuje jedno ovakvo mesto, jer Obrenovac ima sjajnu pozorišnu publiku i nadamo se da će umeti da prepozna i nagradi aplauzima sve ono što radimo“, rekao je Damnjanović.

Drenjanin je kazao da mu je neizemrno drago da, kao tek diplomirani mladi glumac, ima šansu da igra u svom gradu i dodao da je to velika obaveza koja ih tera da daju sve od sebe u narednim projektima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar