U trendu

Svetski poznat arheolog Zahi Havas gost Beograda

BEOGRAD – O novim otkrićima oko Velike piramide i Sfinge, dugogodišnjoj potrazi za grobnicom kraljice Kleopatre i Marka Antonija, mumijama porodice kralja Tutankamuna i misteriji smrti Ramzesa III…govoriće svetska zvezda arheologije Zahi Havas, 7. i 8. decembra u beogradskoj Operi i teatru Madleninaum, najavili su organizatori.

Havas je retko nadareni arheolog, bivši generalni sekretar Visokog saveta za starine Egipta i prvi Ministar za starine Egipta.

Zanimljivim predavanjima širom sveta, brojnim knjigama za široku čitalačku publiku i popularnim televizijskim dokumentarnim emisijama posvećenim staroj egipatskoj civilizaciji, dr Havas je stekao brojne pratioce širom sveta.

„Verujem da je do sada pronađeno svega 30 odsto egipatskih spomenika, a da 70 odsto još uvek leži zakopano ispod zemlje. Nikad ne znate kakve tajne pesak skriva“, poznata je izjava ključara tajni drevne egipatske civilizacije.

Havas će na predavanju u Madleninaumu govoriti o novim otkrićima oko Velike piramide i Sfinge, dugogodišnjoj potrazi za grobnicom kraljice Kleopatre i Marka Antonija, mumijama porodice kralja Tutankamuna i misteriji smrti Ramzesa III, novim grobnicama pronađenim u Sakari, otkrivanju tajnih vrata unutar Velike piramide…

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar