U trendu

„The Bestbeat“ sviraju „White Album“ The Beatles u DOB

BEOGRAD – Popularni beogradski The Beatles tribute sastav „The Bestbeat“ nastupiće u petak, 21. decembra, u Velikoj sali Doma omladine Beograda.

„The Bestbeat“ će svirati program posvećen legendarnoj ploči „White Album“, koja je objavljena 22. novembra 1968. godine.

U mnogim izborima za najbolju ploču svih vremena ovo delo se našlo u vrhu, a neretko mu se dodeljuje i posebna pozicija najzagonetnijeg i najuticajnijeg albuma grupe The Beatles.

Članovi sastava „The Bestbeat“ poručuju da je „White Album“ prvi i jedini dupli studijski album grupe The Beatles.

Album se u stvari zove „The Beatles“ ali je naziv „beli album“ dobio zbog svog minimalističkog dizajna koji karakteriše totalno beli omot bez ikakvih oznaka osim serijskog broja i blago utisnutog imena grupe.

To je namerno urađeno kao oštar kontrast prethodnom omotu albuma Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band. Na albumu se uočavaju prvi pokušaji solo radova članova grupe, javljaju se prvi znaci razdora u bendu koji se produbljuju u narednim godinama sve do raspada 1970, poručuju članovi sastava „The Bestbeat“.

Grupa The Bestbeat nastala je 2005. godine i čine je Vladimir Banovčanin kao John Lennon, Damjan Dašić kao Paul McCartney, Marko Ćalić kao George Harrison i Vitomir Milićević kao Ringo Starr.

Nastupajući po velikim evropskim festivalima i manifestacijama, klubovima i gradskim trgovima – ovaj beogradski kvartet poslednjih godina uvrstio u najbolje kontinentalne atrakcije koja svojim izvođenjem i scenskim nastupom verno dočarava duh fenomena grupe The Beatles.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.