U trendu

„Tiha strana strasti“ Aleksandra Mekol Smita

BEOGRAD – Čitaoce koje je osvojila junakinja serijala Aleksandra Mekol Smita, „Nedeljni filozofski klub“, doktor filozofije i urednica mesečnika „Revija za primenjenu etiku“ Izabela Dalhusi, dobili su 12. knjigu ovog serijala „Tiha strana strasti“.

Knjigu je, kao i sve prethodne u kojima je glavni lik Izabela Dalhusi, štampala izdavačka kuća Samizdat B92.

Mekol Smit, koji je postao globalno popularni pisac , preveden je na 40 jezika u milionskim tiražima, zahvaljujući serijalu „Prva damska detektivska agencija“, čija se radnja odvija u Bocvani, a glavni lik je Dragocena Ramocve, posvećuje pođednaku pažnju serijalu sa Izabelom Dalhusi, koju je kritika prozvala „najboljim literarnim ženskim likom žanrovske literature“

Izabel Dalhusi, koja se dobro razume u misterije života i tumači ih kao filozof, ponovo se, u novom romanu, hvata u koštac sa etičkim problemima koje je sama izazvala tražeći pomoćnike za svoj magazin i za kućne poslove Ona ima dva mala sina, bratanica Ket je stalno koristi kao ispomoću u svojoj delikatesnoj radnji a sama se bori sa izdavanjem svog magazina.

Izabel je lako i brzo našla saradnicu ya mesečnik i italijansku studentkinju koja je došla u Edinburg da usavrši engleski jezik.

Obe devojke imaju romantične veze koje su dosta komplikovane i direktno utiču na njihov posao u domu Delhusijevih.

Na njihovom poslodavcu je da reši te probleme, ali Izabel se pita da li ona ima prava da se meša u privatne zivote onih koji rade u kući.
Mekol Smit vešto i zanimljivo vodi svoju junakinju kroz male svakodnevne probleme, ali za nju veoma važne, a istovremeno ubacuje ljupke minijature iz nežnog, dirljnivog i žarmantnog braka Izabele i Džejmija, koji je deset godina mlađi od svoje supruge ali se pokazao kao divan muž i otac.

U moru preozbiljnih, sumornih, tragičnih i krvavih priča, „Tiha strana strasti“ Aleksandra Mekol Smita je, kao što je napisao list „Skotiš fild“, „zabavna, misaona knjiga s mnogo duše“ a „Pablišer vikli“ ju je preporučio da je „mešavina blagog humora i pronicljivog uvida u ljudsku prirodu“

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar