U trendu

Tom Henks bi mogao da igra u ekranizaciji „Vesti iz sveta“

HOLIVUD – Oskarovac Tom Henks bi možda igrao u ekranizaciji romana „Vesti iz sveta“, javio je američk filmski esnfski list „Verajeti“.

Henks i režiser Pol Gringras pregovaraju da se roman adaptira za scenario, a prema pisanju „Verajetija“, oni su već poceli rad na scenariju za film prema istorijskom romanu čija se radnja događa nakon završetka američkog građanskog rata.

Romani je ušao u najuži izbor za Nacionalnu književnu nagradu i govori o „čitaču novina“.

Kapetan Džeferson Kajl Kid zarađuje za život čitajući novine slušaocima koji ne umeju da čitaju u Teksasu. On prihvata ponudu da iz Vičita vodopada povede devojčicu Johanu, koja je bila zarobljenica indijanskog plamena Kajova, odvede rođacioma u San Antonio.

Johana više ne zna da govori engleski, ali kapetan i njegova štićenica se zbližavaju, pogotovo nakon nekoliko neocekivanih opasnih situacija u kojima su se našli.

Hanks, koji je dva puta osvajao Oskara i poznat je po brojnim sjajnim filmovima, među kojima i „Spasavanje redova Rajana“, nedavno je završio rad na četvrtom nastavku „Pričao o igračkama“ i “ Lep dan u susedstvu“.

Henks i Gringras su već radili zajedno na trileru „Kapetan Filips“, koji je 2013. kritika veoma dobro ocenila.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.