U trendu

Tuga u Srbiji: „Zbogom maestro“ – kolege i prijatelji se opraštaju od Predraga Ejdusa

Prijatelji i kolege opraštaju se od glumca Predraga Ejdusa, koji je sinoć preminuo u 71. godini, prenose beogradski mediji.

Među prvima se od Ejdusa oprostio Sergej Trifunović, koji se se prisetio studentskih dana i prve profesionalne predstave.

„Prvu profesionalnu predstavu, “Velika Pljačka”, studenti Glogovac i Trifunović su odradili pored tebe. Jednom toliko zaneti tvojom bravurom, da su zaboravili da su na sceni“.

„Izgleda da ćemo se uskoro kriti po katakombama.“ bila je poslednja rečenica koju sam čula od Pece Ejdusa, pre dve godine. Tako nekako će i biti. Zbogom, dragi Peco“, napisala je Bojana Maljević na Tviteru.

Biranim rečima od Ejdusa se oprostio i Gordan Kičić: „Dragi Salijeri voli te tvoj Amadeus. Bila je čast i ogromno zadovoljstvo. Dragi Peđa“.

U ime Ministarstva kulture i informisanja i u svoje lično ime izražavam duboko saučešće zbog smrti Predraga Ejdusa porodici, prijateljima i brojnim poštovaocima njegove glumačke izuzetnosti. Bio je veliki glumac našeg doba, naslednik najboljih a nosilac jedinstvene boje. Raskošni tumač likova od sočne komike do suptilnih intelektualnih nijansi. Neće se brzo naći odmena takvom glumačkom rasponu i snazi, navodi se u telegramu saučešća ministar kulture i informisanja Vladana Vukosavljevića.

„Večeras su Srbija, Beograd i glumački esnaf izgubili još jednu veličinu… Zbogom, maestro“, napisao je Dragan Vujić na Instagramu.

„Jedinstven, najistrajniji, neponovljivi… PECA… ostavljaš neizbrisav trag moj „Kazanova“, napisao je glumac Petar Benčina na svoj Instagram profilu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)