U trendu

U JDP-u uručena nagrada Ardalion

BEOGRAD – Nagrada “Ardalion” za najbolju predstavu, najbolju režiju i najbolju mušku ulogu na 23. Jugoslovenskom pozorišnom festivalu „Bez prevoda” u Užicu, uručena je večeras na Sceni „Ljuba Tadić” Jugoslovenskog dramskog pozorišta posle izvođenja predstave “Zašto je poludeo gospodin R?” Rajnera Vernera Fasbindera i Mihaela Fenglera u režiji Bobe Jelčića.

Žiri, u kome su bili Lenka Udovički (rediteljka, predsednica žirija), Dragana Varagić (glumica), Slobodan Obradović (dramaturg), Dario Harjaček (reditelj) i Janko Ljumović (producent), najboljom predstavom festivala proglasio je “Zašto je poludeo gospodin R?”.

„Autorski tim nas kroz jednostavnost situacija, kroz prikazivanja opštih mesta svakodnevice, uvlači u neprestana iskakanja iz prostora stvarnosti, izmešta ono obično, svakodnevno u teatar”, obrazložio je žiri svoju odluku.

Za najbolju režiju nagrađen je Bobo Jelčić, dok je nagradu za najbolju mušku ulogu dobio Boris Isaković.

Sve tri nagrade dodeljene su jednoglasno.

Nagrade su uručili direktor festivala u Užicu Zoran Stamatović i članica žirija Dragana Varagić koja je pročitala obrazloženja žirija za sve tri nagrade.

U ime Jugoslovenskog dramskog pozorišta, nagradu za najbolju predstavu primila je v.d. direktora JDP-a Tamara Vučković Manojlović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.