U trendu

U Madlenianumu počele probe predstave „Koferče“

BEOGRAD – U Operi i teatru Madlenianum počeo je rad na savremenoj komediji „Koferče“ ruskog pisca Jurija Poljakova, u režiji Olivere Đorđević, a premijera je zakazana za 12. april na Velikoj sceni.

Posle cele decenije u kojoj je na dramskom repertoaru prevashodno negovana melodrama i biografska drama, u „Madlenianumu“ se u ovoj sezoni najpre kroz romantičnu komediju „Dolce Vita“ na Maloj sceni, desilo obogaćivanje programa novim žanrom, a ono će biti naglašeno komedijom „Koferče“.

„Koferče“ je duhovit komad, čija radnja počinje kada predsedniku Rusije biva ukradeno super tajno i važno atomsko koferče i to dovodi do niza komičnih situacija.

Komad koji se sa velikim uspehom izvodi u Moskvi i još nekoliko gradova Rusije, iako inspirisan savremenim ruskim društvom, ima veliki potencijal za pričanje jedne evropske priče, kažu u pozorištu.

„Koferče“ će biti prva premijera nekog dramskog dela Jurija Poljakova u Beogradu.

Prema njegovim delima nastalo je 15 dugometražnih filmova, a od 2015. godine u Moskvi postoji pozorišni festival „Gledanje“ posvećen stvaralaštvu Jurija Poljakova.

Scenograf je Vesna Popović, kostimograf Milica Grbić Komazec, kompozitor Irena Popović Dragović, koreograf Andreja Kulešević.

Glumačku podelu čine Marko Gvero, Jelena Ćuruvija Đurica, Gorica Popović, Ivan Bekjarev, Miljan Prljeta, Vanja Nenadić, Danina Jeftić, Saša Latinović, Vukašin Jovanović, Bogdan Bogdanović i Dubravko Jovanović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.