U trendu

U Novom Sadu otvoren šesti festival tanga

NOVI SAD – U Novom Sadu večeras je
počeo šesti po redu međunarodni festival „Novi Sad- tango grad“.

„Zahvaljujući angažovanju Udruženja „Todo Tango“, koje je pre 13 godina doveo tango ples u ovaj grad, kao jednu posebnu vrstu kulture i umetnosti plesa i mi smo se našli na mapi one kulturne baštine, koju je 2009. godine UNESKO uvrstio na svetsku listu kulturne baštine“, rekla je večeras otvarajući festival u Katoličkoj porti pokrajinski sekretar za kulturu, javno infromisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević, saopštila je Pokrajinska vlada.

Milošević je podsetila da ovaj ples „izražaj života, strasti, tajne, sreće, tuge. To je igra i razgovor dva tela bez reči i on je najbolji izraz pesnika kada želi da izrazi svoje reči“.

Milošević je otvarajući festival rekla da su se kaldrma Argentine i kaldrma Katoličke porte stopile sa željom da svi uživaju u ovom posebnom doživaljaju muzike i plesa.

Na večerašnjem koncertu nastupio je svetski poznat „Beltango kvintet“ na čelu sa maestrom Aleksandrom Nikolićem uz nastup argentinskih maestrosa Robera Reisa i Natalie Lavandeira, koji su svojim bravurama videli ljubitel?i tango plesa od Buenos Airesa preko „Karnegi hola“ do londonskog „Kovent gardena“ i Moskve.

Ispred Udruženja „Todo Tango“ reči zahvalnosti brojnim pokroviteljima ove manifestacije, koja traje od 15. do 18. avgusta na više lokacija u Novom Sadu, uputio je Borislav Despotović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.