U trendu

Ulaznice za 24. Festival autorskog filma od sutra u prodaji

BEOGRAD – Prodaja ulaznica za 24. Festival autorskog filma, koji se održava od 23. do 30. novembra, počinje sutra na svim navedenim lokacijama održavanja festivala, dok će Dom omladine Beograda karte pustiti u prodaju 19. novembra.

Projekcijom filma japanskog reditelja Hirokazu Korede „Kradljivci“ u Kombank dvorani, 23. novembra, svečano će biti otvoren ovogodišnji Festival autorskog filma.

U Glavnom programu biće prikazano 26 ostvarenja, od kojih će se 10 takmičiti za Gran pri nagradu „Aleksandar Saša Petrović“.

Filmovi domaćih reditelja koji će biti u takmičarskom programu su „Teret“ Ognjena Glavonića, „Ti imaš noć“ Ivana Salatića i „Granice, kiše“ Vlastimira Sudara i Nikole Mijovića.

„Suton“ Lasla Nemeša, „Zaposlena“ Nikosa Labota, „Srećan kao Lazaro“ Alis Ročvočer, „Ne zanima me da li ćemo se upisati u istoriju kao varvari“ Radu Žudea samo su neki od ostvarenja nagrađenih na najvećim svetskim festivalima, koji će premijerno biti prikazani na 24. FAF-u.

Svečano zatvaranje festivala biće održano u Kombank dvorani 30. novembra, projekcijom filma „Svi znaju“ Ašgara Farhadija.

Pored Glavnog programa, tu su i „Hrabri Balkan“, „Bande a part“, ACID, „Cinefondation“, „Žilnikova internacionala“ – retrospektiva filmova Želimira Žilnika ovogodišnjeg laureata Nagrade za životno delo, Omaž Živojinu Pavloviću, Retrospektiva Žak Rivet, IN FOCUS – Filip Grandrije i Priča i autorski film.

Festival autorskog filma biće domaćin trećeg modula profesionalnog trening programa „Gete Instituta“ – „First Films First“, a jedan od tutora na beogradskom modulu biće i poznati rumunski reditelj Kristi Puju, koji će održati masterklas otvoren za javnost.

Na inicijativu Francuskog instituta, Filmski centar Srbije i Festival autorskog filma organizuju treće izdanje Srpsko-francuskih filmskih susreta „Rande vu“ od 28. do 30. novembra u Kombank dvorani.

Cilj susreta je jačanje veza između srpskih i francuskih filmskih profesionalaca i uspostavljanje poslovne saradnje koja vodi većem broju koprodukcija.

Pored Kombank dvorane, koja je glavna lokacija ovogodišnjeg izdanja festivala, projekcije će biti i u Domu omladine Beograda, Dvorani Kulturnog centra Beograda, Jugoslovenskoj kinoteci, bioskopu „Fontana“, Centru za kulturu „Vlada Divljan“, Domu kulture Studentski grad i Art bioskopu u Kolarčevoj zadužbini.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.