U trendu

Beogradski tango susret od 20. do 25. aprila

Jedan je od najvećih internacionalnih festivala argentinskog tanga u Evropi – „Beogradski tango susret“ biće održan sedmi put od 20. do 25. aprila u Beogradu, najavio je danas organizator Institut tango natural.

U okviru tango-maratona plesaće se i danju i noću u Studentskom kulturnom centru, Mikser hausu i Teatru 78, a organizatori očekuju voše od 1.000 plesača i zemlje i sveta.

Najpoznatiji argentinski tango plesači vodiće plesne radionice, biće organizovane plesne večeri – milonge, a učesnici festivala mogu da plešu i tokom dana, kao i na „after party“ milongama.

Organizatori su najavili nastupe najvećih tango umetnika današnjice, među kojima su najpoznatiji tango orkestar u Evropi, ruski kvartet „Solo tango“, kao i zvezde koje dolaze iz srca Buenos Ajresa.

To su, srpskoj publici već poznati, svetski prvaci u salon tangu Sebastian Himenez i Maria Ines Bogado, van Terazas i Sara Grdan, kao i Karlitos Espinoza i Noelia Hurtado.

Ove godine će im se pridružiti par iz Turske, Serkan Jigit i Zejnep Aktar, dok će svojim muzičkim odabirima atmosferu bojiti poznati tango Đ-evi iz Argentine i čitave Evrope.

U cilju promocije kulture argentinskog tanga, organizatori su i ove godine obezbedili besplatne časove tanga, koncerte i plesne radionice za sve zainteresovane sugrađane, a održaće se u Velikoj sali Studentskog kulturnog centra, od 21. do 23. aprila.

Ivan Terazas i Sara Grdan održaće 22. aprila od 20.30 časova besplatni javni čas za sve generacije, a dan kasnije, sa početkom od 21 čas nastupiće orkestar „Tanguango“ i specijalni gost Marko Koghlan, koji već godinama peva u najpoznatijim dvoranama Buenos Ajresa.

Svoje mesto na festivalu naći će i najmlađi ljubitelji plesa. Oni će 21. aprila od 19 časova moći da učestvuju na času „Baletango“ plesa za decu.

Festival će zaokruženi velika milonga 25. aprila u Mikser hausu, na kojoj će još jednom nastupiti orkestar „Tanguango“ i Marko Koghlan.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.