U trendu

Koncert Stefana Milenkovića danas u Novom Sadu

Slavni violinista Stefan Milenković podržao je kandidaturu Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture (EPK) 2021. godine i tim povodom održaće danas koncert u Katoličkoj porti u Novom Sadu.

Simbolično u 20 časova i 21 minut u četvrtak će početi koncert Stefana Milenkovića i ansambla „Camerata Academica“, na poziv tima „Novi Sad 2021“, koji priprema kandidaturu Novog Sada za EPK 2021. godine.

Delima Mocarta, Tartinija i Mendelsona, Milenkovih i ansambl još više treba da približe klasičnu muziku Novosađanima i pošalje poruku svetu da Novi Sad zaslužuje da bude Evropska prestonica kulture, navodi se u saopštenju organizatora.

Koncert se održava u okviru programa „Četiri dana kulture“ kojim se predstavlja koncept kandidature grada za tu manifestciju 2021. godine, a do sad su u tom progamu održani džez koncert na Petrovaradinskoj tvrđavi, koncert 100 simfoničara na otvorenom u Novom Sadu, nastup omladinskog orkestra VU-a iz Holandije u dvorištu gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“ i pozorišna predstava „Naše mesto“ na Brodu teatru.

Organizator koncerta je „Novi Sad 2021“, uz pomoć Kulturnog centra Novog Sada, Muzičke omladine Novog Sada i Udruženja STRADA, a uz punu podršku Grada Novog Sada.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.