U trendu

Konkurs „Moj grad, moj vajb“, šansa da dizajnirate za Vajber

Gradski Sekretarijat za privredu i kompanija Vajber pozvali su umetnike i dizajnere iz celog sveta da kreiraju sopstvene originalne sličice, popularne stikere, inspirisane međunarodnim metropolama, uključujući i Beograd.

U Beogradu je danas startovao novi video za konkurs za stikere, koji će biti emitovan u celom svetu.

Međunarodni konkurs „Moj grad, moj vajb“ je šansa da kreativni ljudi dizajniraju za Vajber, ukoliko budu najbolji u prikazivanju šta je to što čini izabrani grad posebnim i predstave njegov duh i karakteristične simbole, rekla je na konferenciji gradska sekretarka za privredu Tijana Maljković.

Cilj konkursa je da organizatori stvore stikere inspirisane Beogradom i drugim metropolama, a Maljković je rekla da će i naj taj način turistima uskoro biti prikazano šta sve Beograd može da ponudi.

Rok za predaju dizajnerskog rada je do 18. novembra ove godine, a generalni direktor kompanije Vajber za Centralnu i Istočnu Evropu Atanas Rajkov istakao je da će odabrani radovi biti u „stiker paketu“ koji će više od 600 miliona korisnika Vajbera širom sveta moći da upotrebljavaju u redovnoj komunikaciji.

„Svakog dana u Srbiji korisnici Vajbera razmenjuju milione stikera“ rekao je Rajkov.

Radovi 21 finaliste biće nagrađeni sa po 1.000 američkih dolara, a pet najboljih stikera biće uvršteno u ponudi Vajbera i njihovi autori imaće određeni procenat od prometa, rečeno je na konferenciji.

Na skupu je premijerno prikazan i video za konkurs koji će biti emitovan širom sveta, a učesnici konferencije istakli su da je Beograd prva svetska metropola koja je zvanično podržala akciju kompanije Vajber, sa zajedničkim ciljem da promoviše naš glavni grad kao međunarodnu turističku destinaciju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.