U trendu

Otvara se prva izloĹžba Rolingstonsa

Posle više od 50 godina rokenrola, Rolingstonsi tek sada organizuju svoju prvu izložbu na kojoj će biti predstavljeno na stotine stvari iz njihove dugogodišnje karijere, od kostima Mika Džegera do gitara Kita Ričardsa.

IzloĹžba pod nazivom „Egzibicionizam“ otvara se u galeriji Sači u Londonu, i trajaće do 4. septembra, nakon čega će u naredne četiri godine gostovati u 11 gradova ĹĄirom sveta.

Posetioci će moći da vide više od 500 eksponata koji su prikupljani tri godine, a među kojima su gitare i bubnjevi slavnih veterana roka, Džegerova pesmarica, kao i mnogobrojni kostimi u kojima su Stonsi nastupali, prenosi Rojters.

Takođe, posetioci će moći da uĹživaju u reprodukovanom prostoru iza kulisa, u kojem se bend priprema i opuĹĄta pred nastup na pravim koncertima, i da zavire u studio „Rolingstonsa“ i vide izbor omota njihovih albuma, postera, radove i opise prepoznatljivog logoa grupe koji je potpisao Endi Vorhol.

„NiĹĄta nije beskonačno, ali i dalje trajemo i pokuĹĄavamo da dosegnemo stvari koje nikad nismo radili. Nisam siguran, ali mislim da ovakva vrsta izloĹžbe nije organizovana ranije“, izjavio je DĹžeger za Rojters.

Međutim, slična izložba bila je organizovana u Londonu 2013. godine koja je bila posvećena karijeri Dejvida Bouvija, koji je umro u januaru ove godine.

„Nadam se da se mi nikad nećemo predati. Pre će nas oterati u grob. Mi se osećamo kao da se i dalje razvijamo, a čovek treba tako da se oseća,“ rekao je gitarista Stonsa Kit Ričards.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

PoĹĄalji komentar