U trendu

Umetnik slikanjem prikazao katastrofe u svojoj zemlji (foto)

Japan je primer kako su njegovi stanovnici „čvršći“ od bilo koje njihove zgrade. Nakon zemljotresa u Tohokiju 2011. godine i cunamija koji je usledio, Japan je strašno razrušen, ali gotovo šest godina kasnije, zemlja se oporavila, a posebno se poslednjih godina radilo na razvijanju umetnosti.

Japanski umetnik Manabu Ikeda, kome su glavno oruđe za rad pero i mastilo, pomoću svojih deset prstiju je stvorio pravo remek-delo. Manabu je na svom projektu počeo da radi 2013. godine i od tada je 10 sati dnevno, šest dana u nedelji predano radio da bi na kraju na platnu veličine 1,3×1 m iscrtao „pravu umetnost“.

Za to su mu trebale tri i po godine, a na crtežu je prikazano drvo koje se savija i ruši od katastrofe uzrokovane zemljotresom. Ali to je samo površina slike. Ako pogledate bolje, videćete da se crtež sastoji od bezbroj sitnih detalja koji opisuju hiljade priča koje su se odvijale tokom katastrofalnih događaja.

„Moj cilj je da izrazim svoje poglede na svet i to kroz sve detalje slike“, rekao je umetnik i dodao kako su pero i mastilo najbolje što mu se desilo u životu, prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar