U trendu

V.Hadžimanov, M.Dedić, G.Novak i B.Veletanlić – veče za uživanje

BEOGRAD – Džez pijanisti evropske reputacije Vasil Hažimanov i Matija Dedić i velike zvezde jugoslovenske pop scene Bisera Veletanlić i Gabi Novak održali su dugo očekivani koncert na sceni beogradske Kombank dvorane.

Protagonisti ovog prvorazrednog muzičkog događaja pretvorili su sinoć Kombank dvoranu u vrhunski džez bar na oduševljene publike.

Svi koji su imali sreće da se večeras nađu u davno rasprodatoj sali nekadašnjeg Doma sindikata uživali su U finoj mešavini virtuoznog muziciranja džez pijanista i „zlatnim“ glasovima istinskih diva jugoslovenske pop muzike.

Matija Dedić i Vasil Hažimanov svirali su svoje kompozicije, a potom pratili Gabi Novak i Biseru Velentanlić dok su glasovima oživljavale najbolje momente svojih karijera i neke od najvažznijih pesama jugoslovenske pop scene.

Posebnu reakciju publike na samom početku koncerta izmamilla je kompozicija „Ohrid“ Vasila Hadžimanova.

Ljudi koji ranije nisu imali prilike da čuju taj splet balkanskih folk motiva u džez aranžmanu gromskim aplauzom su pozdravili našeg cenjenog džez pijanistu.

Gabi Novak je uglavnom pevala kompozicije Arsena Dedića oslanjajući se na svedeni okvir gradske šansone.

„Sve što znaš o meni“ ili „Pusti me da spavam“ zvučale su prefinjeno i decentno u izvođenju Gabi Novak…

U fanki ritmove i raskošan džez glasovni ornament uvela je publiku Bisera Veletanlić u izvođenju evergrin numera Kornelija Kovača kao što su „Milo Moje“ ili „Ručak za dvoje“…

Veletanlić je večeras ponovo pokazala zašto važi za jedan od najznačajnijih ženkih vokala u istoriji pop muzike na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Do kraja koncerta publika je imala priliku da čuje i neke od inostranih standarda kao što je „May Funny Valnetine“ Ele Ficdžerald.

Publika je ovacijama ispratila učesnike koncerta sa scene.

Vasil Hažimanov, Matija Dedić, Gabi Novak i Biseru Velentanlić nastupiće i sutra uveče na sceni Kombank dvorane, a karte za taj koncert su takođe davno rasprodate.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.