U trendu

Vasiljević: Kids fest za kvalitetno vreme sa decom

BEOGRAD – Dečiji filmski festival – „Kids fest“, 14. po redu, biće održan od 15. do 21. oktobra u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Pančevu, Zrenjaninu, a seli se i u druge gradove širom Srbije i na programu će se naći 16 ostvarenja.

Osnivač festivala Igor Stanković rekao je da se 14 godina trude da ostanu nasmejani i podsetio da je prvo izdanje „Kids festa“ održano u Domu sindikata, te se manifestacija „vraća kući“, samo što je prostor renoviran.

„Tada su došli učenici trećeg i četvrtog razreda iz prigradskih mesta. Prvi put su ušli u zamračenu salu sa velikim platnom i oduševljenje dece je bilo isto kao i naše. Sa novim izdanjem trudili smo se da sačuvamo pristupačnost cena da deca uživaju u filmovima i pratećim sadržajima“, rekao je Stanković.

Ambasadorka 14. „Kids festa“ glumica Mirka Vasiljević je rekla da, kada želi sa svojim sinovima da provede kvalitetno vreme, a ne mogu napolje, odlaze u bioskop, jer uživaju u filmovima i onda imaju dosta tema za razgovor.

Ona je pomenula da joj je iz ovogodišnjeg programa posebnu pažnju privukao igrani film „Aladin 2“ u režiji Lionela Steketea, s ozbirom da je sa 17 godina igrala u istoimenoj predstavi u Pozorištu „Boško Buha“, ali je preporučila i animirana ostvarenja „Brzi Brzić“, koji će biti prikazan na otvaranju, i „Ferdinand“.

U okviru festivala biće reprezirani i „Mali veseljak – brod spasilac“ i „Misija Katmandu: Avanture Neli i Sajmona“, biće prikazan treći nastavak porodičnih filmova „Bela i Sabastijan, najbolji prijatelji“ i „Mali traktor Fergi“.

Na programu će biti i „Mumini i zimske čarolije“, „Pat i Mat 2“, „Cirklin, Koko i divlji nosorog“, „Kapetan Morten i kraljica paukova“, igrani filmovi „Moj prijatelj žirafa“, „Hozentarus“, „Igračke iz budućnosti“ i „Espen u svetu planinskog kralja“, kao i dokumentarac „Fantastičan dan na planeti Zemlji“.

Na otvaranju u Kombank dvorani sa mališanima će se družiti fudbaleri Partizana i nastupiće Dečji hor „Kolibri“, a tokom trajanja festivala biće organizovan niz radionica, zatim izložba „Fraktal Art“-a, „Skylanders“ turnir i „BrainObrain“ maskenbal.

Cena ulaznica za 2D projekcije se kreće od 180 do 300 dinara, a za 3D od 300 do 350 dinara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.