U trendu

Vim Venders snima dokumentarac sa papom

Režiser nominovan za Oskara Vim Venders snimiće dokumentarni film u kojem će papa Franja izneti svoje stavove o imigraciji i klimatskim promenama, najavljeno je danas na Kanskom filmskom festivalu.

U filmu „Čovek od reči“, vrhovni poglavar Rimokataličke crkve odgovaraće na pitanja ljudi iz celog sveta, a američka producentska kompanija „Fokus fičers“ (Focus Features) opisuje to ostvarenje kao „prvo u kojem se papa direktno obraća javnosti, razgovarajući o temama kao što su ekologija, imigracija, potrošačko društvo i socijalna pravda“, prenosi AFP.

Nemački režiser Venders, koji je nominovan za tri Oskara uključujući za dokumentarac o kubanskoj muzici „Buena Vista Social Club“, rekao je da je papa Franja „živi primer čoveka koji stoji iza onoga što kaže“.

„U našem filmu, on govori direktno gledaocu, iskreno i spontano. Kroz punu saradnju s Vatikanom, privilegovani smo da imamo nekoliko dugih razgovora sa papom“, objašnjava Venders.

U filmu će biti prikazani snimci iz arhive Vatikana koji su napravljeni tokom papinih putovanja po svetu, kao i njegovi intervjui, navodi francuska agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar