U trendu

Višeminutne ovacije na premijeri filma „Ajvar“

BEOGRAD – Posle 40 festivala i šest nagrada, film „Ajvar“ rediteljke Ane Marije Rosi, s Natašom Ninković i Sergejem Trifunovićem u glavnim ulogama, premijerno je prikazan beogradskoj publici u Kombank dvorani.

Višeminutnim ovacijama, sa mnogo suza i emocija, publika je sinoć ispratila melodramu o ljubavi u tuđini, nedostajanju, razgovoru dece i roditelja putem video poziva, i čuvenom srpskom ajvaru, koji samo naše majke „najbolje prave u celom univerzumu“, kako i glasi jedna od rečenica u filmu.

Nataša Ninković koja je za interpretaciju svoje filmske junakinje, ove godine nagrađena „Caricom Teodorom“, a još na četiri festivala proglašena najboljom glumicom, rekla je za Tanjug da je ovaj film intimna priča.

„Lepo je da se okrećemo malom, običnom čoveku“ istakla je ona.

Sergej Trifunović koji glumi njenog partnera i on je za ovo ostavrenje dobio nagradu na ovogodišnjem Festivalu glumačkih ostvarenja u Nišu „Cara Konstantina“, kao najbolji glumac.

Prepuna dvorana višeminutnim aplauzom nekoliko puta je izvodila glavne glumce na duboki naklon.

Premijerno publici filma poklonili su se, između ostalih, i glumice Vesna Čipčić i Branka Petrić, Paulina Manov, glumci Gordan Kičić, Pavle Pekić i drugi.

Direktorka fotografije je Maja Radošević, scenografkinja je Mina Lazarević, kostimografkinja je Ksenija Terzović, a montažer je Mateja Rackov.

Film je srpsko-crnogorka koprodukcija, producent filma je Nikolina Vučetić Zečević iz filmske kuće „Biberće“ iz Beograda.

Film je podržan od strane Filmskog centra Srbije, Ministarstva kulture Republike Srbije, kao i Ministarstva kulture Republike Crne Gore.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.