U trendu

Višeminutni aplauz u Zagrebu za ansambl Narodnog pozorišta

Predstava „Marija Stjuart“ Narodnog pozorišta u Beogradu oduševila je publiku u Zagrebačkom kazalištu mladih, koja je ansambl srpskog nacionalnog teatra nagradila višeminutnim aplauzom, saopštilo je danas pozorište.

Ansambl Drame Narodnog pozorišta u Beogradu gostovao je sinoć na sceni Zagrebačkog kazališta mladih, u okviru ciklusa Dani europskog kazališta u ZKM-u, sa predstavom „Marija Stjuart“ po tekstu Fridriha Šilera, u režiji Miloša Lolića.

Za ovo gostovanje vladalo je veliko interesovanje u hrvatskoj prestonici, sve karte su bile nekoliko dana pred izvođenje rasprodate, veliki broj gledalaca je stajao i sedeo po stepeništu, a neverovatan aplauz na kraju predstave, praćen povicima „bravo“, dao je najbolju sliku uspeha ovog gostovanja, stoji u saopštenju.

Ljubazni domaćini i maksimalno profesionalni ansambl Narodnog pozorišta, potrudili su se na najbolji način da ovo gostovanje prođe u duhu kulturne razmena na najvišem nivou.

U predstai „Marija Stjuart“ igraju Sena Đorović (Marija Stjuart, škotska kraljica), Nada Šargin (Elizabeta, engleska kraljica), Ivan Bosiljčić (Robert Dadli, grof od Lestera), Branko Vidković (Vilijem Sesil, lord Berli, vrhovni rizničar), Nebojša Kundačina (Džordž Tolbot, grof od Šruzberija), Gojko Baletić (Ejmijes Polit, vitez, Marijin čuvar), Miloš Đurović (Mortimer, Politov nećak) i Zoran Ćosić (Vilijem Devison, državni sekretar).

Zagrebačko pozorište će gostovati na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu 24. januara kada će ansambl izvesti predstavu „Hinkeman“ Ernesta Tolera u režiji Igora Vuka Torbice.

Reč je o jednoj od najnagrađivanijih predstava u Hrvatskoj, koja je bila pobednica Jugoslovenskog pozorišnog festivala u Užicu, a zvanično je proglašena najboljom hrvatskom predstavom u 2016. godini.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar