U trendu

Vranje: U ponedeljak otvaranje obnovljene zgrade pozorišta Bora Stanković

Izvodjenjem opere „Koštana“ u režiji Juga Radivojevića, u Vranju će u ponedeljak, 21. oktobra, biti otvorena obnovljena zgrada pozorišta „Bora Stanković“ u čiju je rekonstrukciju uloženo 368 miliona dinara. 

Navodeći da su na otvaranje obnovljenog zdanja pozorišta čekali sedam godina, gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković ocenio je da je reč o „najvažnijem dogadjaju“ za sve stanovnike tog grada ali i „celog juga Srbije“. 

„Zahvaljujući Vladi Srbije, lokalnoj samoupravi i brojnim donatorima Vranje je dobilo najsavremeniju zgradu pozorišta. Objekat će imati multifunkcionalnu ulogu, a Vranjanci će nakon 30 godina dobiti i bioskop“, kazao je Milenković a objavljeno na internet stranici Gradske uprave.

Umetnički direktor pozorišta „Bora Stanković“ Bojan Jovanović ocenio je da nova zgrada ima „veliki značaj ne samo u tehnološkom, već i psihološkom smislu“ i najavio da će u novoj pozorišnoj sezoni biti pripremljeno pet predstava.

Mediji su ranije preneli da će otvaranju obnovljene zgrade vranjskog pozorišta prisustvovati i premijerka Srbije Ana Brnabić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.