U trendu

Zašto muškarci vole kučke?

Odnosi među polovima – polje su nikada do kraja istraženo i objašnjeno. Večita inspiracija za umetnike i pisce očito je pokrenula Šeri Argov da napiše roman koji je za kratko vreme postao bestseler pod naslovom "Zašto muškarci vole kučke". Nije u pitanju militantna feministička literatura, već ona koja savremenim ženama u savremenom svetu daje jednostavan savet – žena danas mora da bude ljubazna i jaka.
Knjiga između ostalog podseća i na misao slavne Sofije Loren da je "seksepil pola onoga što imate i pola onoga što ljudi misle da posedujete". Drugim rečima, ako se ponašate kao da vredite milion dolara, nema razloga da i drugi u to ne poveruju. Prva zabluda sa kojom se u svojoj knjizi obračunava Šeri Argov jeste ona da put do muškog srca vodi preko stomaka. Tačnije, ona smatra da za početak i kokice za posluženje predstavljaju dovoljan trud. Negde u tom ključu "prava kučka" nikada neće postaviti pitanje – zašto me nisi zvao. Naime, podrazumeva se da je njen socijalni život sasvim dovoljno bogat, što implicira da ona i nije u stanju da primeti ili bar javno iskaže da je primetila odsustvo određenog muškarca u datom trenutku.
Za razliku od finih devojaka koje pocrvene kada im se udeli kompliment, sa "kučkama" to nije slučaj. Kučka poseduje ležeran stav, ne plaši se konkurencije, nema strah od gubitka, ona za razliku od fine devojke koja je u vezi, nikada neće zaboraviti prijatelje, niti joj pada na pamet da se odrekne karijere. Kako autorka zaključuje, "žene se ne razlikuju toliko po tome kako postupaju prema muškarcu, već kako postupaju prema sebi."

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.