U trendu

Završeno snimanje kratkog filma Aleksandra Radivojevića

BEOGRAD – Aleksandar Radivojević, scenarista filmova „Čarlston za Ognjenku“ i „Srpski film“, završio je snimanje kratkog filma „Budimo u kontaktu“, što je njegovo prvo rediteljsko ostvarenje.

„Budimo u kontaktu“, za koji je Radivojević napisao i scenario, polučasovni je žanrovski hibrid socijalne drame, naučne fantastike i horora.

Film prati šesnaestogodišnjeg Radoša, stidljivog autsajdera koji živi sa svojom bolesnom majkom, jedva sastavljajući kraj s krajem.

Rovareći po kontejneru u potrazi za hranom, Radoš pronalazi novi model najmodernijeg smartfona.

Mladić uz pomoć svoje nove „igračke“ počinje da sanja otvorenih očiju, mesečareći u svom skučenom životnom prostoru, ophrvan nizom neobičnih, realističnih i zastrašujućih noćnih vizija kroz koje sve njegove želje, strahovi i težnje bivaju otelotvorene na najekstremnije moguće načine.

Glavnu ulogu tumači Pavle Čemerikić, mladi glumac koji je ostvario zapažene uloge u filmovima „Ničije dete“, „Teret“, „Agape“ i „Šavovi“.

Igraju i Dušanka Stojanović-Glid, Milica Stefanović i Tatjana Kecman.

Producenti filma su Nikola Pantelić i Iva Ristić iz kuće „iManage film“, a hrvatski koproducent je „Plan 9 Production“.

„Budimo u kontaktu“ je podržan na konkursima Filmskog centra Srbije i Hrvatskog audiovizuelnog centra.

Scenograf je Nikola Nikolić, kostimograf Jelena Stokuća, šminker Darko Koenig, direktor fotografije je Nemanja Jovanov, a kompozitor Wikluh Sky.

(Tanjug)

Napišite komentar