najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Zbog podrške prijemu Kosova u Unesko, Požarevac odbio predstave iz Crne Gore

Požarevački Centar za kulturu odbio je ponudu amaterskog pozorišta iz Kolašina (KLAP) da sa dve predstave gostuje u toj ustanovi, zato što su predstavnici Crne Gore glasali za prijem Kosova u Unesko.

KLAP nije saopštio grad ni ustanovu koja je odbila gostovanje amaterskog pozorišta iz Kolašina, ali su članovi tog ansambla na društvenim mrežama objavili integralno pismo kojim je objašnjeno zbog čega nisu poželjni za tamošnju publiku.

U pismu se izražava žaljenje što Centar za kulturu ne može da prihvati gostovanje pozorišta iz Kolašina uz obrazloženje da je Crna Gora podržala “dušmane Srbije”, “Šiptare na Kosovu, u nameri da budu primljeni u Uneko”.

Dodaje se da uprava Centra u Požarevcu ne može da pred “svojom publikom … predstavi umetnike iz države koja se zalaže za dalje otimanje srpske zemlje i srpskih kulturnih svetinja”.

Crna Gora je priznala Kosovo 2008. godine i nedavno je na Izvršnom savetu Uneska podržala preporuku da bude primljeno u tu organizaciju.

(Beta)

2 komentara
  1. Prvoslav

    Hvala Bogu! Svaka čast Požarevljani! Ovako treba postupati prema hrvatskim i drugimima. Samo reciprocitet!

  2. Darlinka

    Kažu da nije dobro da se meša politika sa kulturom i sportom, i ja sam za to, ali ima slučajeva, kao što je ovaj, da treba nekad staviti tačku i baraniti svoje. Dosta je više bilo omalovažavanja. Podržavam.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike