U trendu

Životna i ubedljiva priča

Britanska spisateljica Lusi Dajmond (1970) poznata je po romanima koje karakteriše pitkoća i neobavezan karakter, ali to ne znači da njene knjige nisu životne ili ubedljive. Naprotiv. Kada se svemu tome doda i još malo erotike, elegantno dozirane, dobija se štivo idealno da se prekrati dokolica. Na to je i računao izdavač kada je odlučio da roman "Biću sve što hoćeš" objavi sa željom da se zadovolji ukus najšire čitalačke publike.
Glavna junakinja romana je tridesetdvogodišnja Sejdi koja svoj život provodi u vanbračnoj zajednici sa Aleksom, dvogodišnjom ćerkom Moli i petomesečnim Nejtanom. Na prvi pogled, reklo bi se da ova mala zajednica funkcioniše više nego skladno. Vode udoban život i vreme koje može da provede u dokolici Sejdi ne provodi u tome da bude sve sigurnija, već u razmišljanju kako je moguće da oseća toliko nezadovoljstvo ako je sve oko nje postavljeno baš kako treba. U vremenu koje protiče Sejdi će sebe sve češće doživljavati kao devojku koja je sve osim vesela, kao da ništa od one energije koju je ranije posedovala nije preostalo za dane koji su ispred nje.
Dobar povod da se tako oseća jeste činjenica da je nekada bila kraljica noćnog provoda koja je, kako je život odmicao, jednog jutra ustala iz kreveta i u ogledalu videla ženu čija je jedina obaveza menjanje pelena. U silnoj želji da promeni svoj život, da izbegne rutinu koju joj nameće svakodnevica, Sejdi se okreće poznanstvima preko interneta i samim tim život počinje da joj se puni različitim iskušenjima… Prevodilac je Ivana Maksimović.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.