Zvezde izraelske elektronske scene 13. jula u Barutani

BEOGRAD – Vodeći di-džejevi i producenti izraelske elektronske scene, Guy J i Guy Mantzur, poznati po neponovljivom progresivnom zvuku i muzičkom talentu, nastupiće u subotu 13. jula pod nebom Beogradske tvrđave, u Barutani, dok će domaću podršku pružiti Igor D, najavili su organizatori.

Guy J je započeo svoju producentsku karijeru sa samo 14 godina, a i dalje prati isti princip i svaku numeru stvara kao da je prva. Na početku je bio pod trens i progresiv uticajima svoje domovine, a nakon kratkog perioda prihvatio je sve ?anrove elektronske muzike.

Njegova muzika ima elemente trensa, ali i toplu vibraciju progresiva i energiju starog tehna.

Na putu da postane jedan od glavnih umetnika ove elektronske generacije, Guy J ima veliki broj izdanja na eklektičnoj listi poznatih svetskih izdavačkih kuća.
„Barutana je zaista veoma sjajan klub. Energija publike i sama lokacija su neverovatne. Kako vreme prolazi, moja konekcija sa beogradskom publikom je sve jača. Svi zajedno ćemo prirediti još jednu noć za pamćenje“ poručuje Guy J pred nastup.

Guy Mantzur je usavršio produkciju muzike koja prevazilazi sve granice žanrovskih klasifikacija.

Inspirisan tek hausom, tehnom i pravim progresiv hausom, on stvara jedinstvena muzička dela koja su ga uvrstila u svetski vrh di-d?ejeva i producenata.

Prepoznatljiv je po svojim unikatnim hipnotišućim melodijama i zavodljivom gruvu, kako u produkciji, tako i u svojim di-džej setovima.

Njegova izdanja su dostigla sam vrh Beatport listi, a 2017. godine Đ Awards Ibiza ga je nominovala za najboljeg progresiv haus di-džeja.

Guy Mantzur se upoznao sa domaćom publikom, za koju kaže da je bila neverovatna, pre nekoliko godina, na novogodišnjoj zabavi.

„Čuo sam puno pozitivnih utisaka o vašim klaberima, ali kada sam došao, bilo je još bolje nego što sam zamišljao. Vaša publika baš voli muziku, širi pozitivnu energiju i taj trenutak na podijumu za ogru, kada se potpuno prepuste melodiji, veoma je inspirišući za di-džej set. U Barutani planiram da puštam dosta novog i neobjavljenog materijala, kako mog, tako i sa moje izdavačke kuće Plattenbank, pesme pune harmonije, gruva i ljubavi“ kazao je Gay Mantzur.

Naredne subote, 20. jula, posetioce Barutane očekuje treće izdanje Blender All Stars žurke, na kojoj će se za dobru zabavu pobrinuti Marko Milosavljević, strastveni kolekcionar ploča i veliki poštovalac sintisajzera, klavira i ritam mašina…zatim Peter Portman, najmlađi domaći predstavnik na svetskom takmičenju Burn Residency održanom na Ibizi i Coeus koji je postao jedno od najatraktivnijih novih imena na regionalnoj sceni.

Sreda 24. jul rezervisana je za koncert najboljeg kubanskog salsa sastava nove generacije „Havana D’ Primera“.

Alexander Abreu, kralj trube, ili kako ga još nazivaju: „bog vetra“ i njegov orkestar Havana D;Primera, poslednjih godina su najpopularniji kubanski orkestar, kako na ovom ostrvu, tako i u svetu.

Aleksander Abreu je harizmatični mladi kubanski pevač, lider nove generacije kubanske muzike, a istovremeno i cenjeni, višestruko nagrađivani džez trubač.

Njegov orkestar Havana DPrimera čine neki od trenutno najboljih i najuticajnijih muzičara.

U petak 26. jula na Kalemegdan stiže Hungry Music Night događaj, na kojem će se predstaviti Worakls, N’to i Joaćim Pastor iz Francuske, izvođači svetskog renomea koji mnogi nazivaju budućim zvezdama.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike