U trendu

Zvezde world music scene na festivalu Todo Mundo u Beogradu

BEOGRAD – Popularni bend iz Budimpešte sa internacionalnom karijerom „Csangallo“ nastupiće na na sceni Kolarca 30. avgusta u programu otvaranja world music Todo Mundo festivala. najavili su organizatori.

Iste večeri na istom mestu publiku će svojim zvukom razgaliti i world music atrakcija iz Sarajeva „Divanhana“ u čijem sastavu je i turska pevačica Suzan Karde.

Na festivalu će, prvi put u Srbiji, nastupiti spektakularni trio Barmer Boys iz Radžastana u Indiji, sa iskustvom velikih evropskih i američkih turneja.

Zanimljivi trio dolazi sa Kipra „Monsieur Doumani“ takođe dolazi u Beograd. Reč je sastavu kome se posle izvanrednog novog albuma „Angathin“ sva vrata otvaraju.

Završno veče zaokružiće legenda muzike Gane, King Ajisoba, koji se pred beogradsku publiku vraća posle godinu i po dana.

Nakon sjajnog nastupa u maju 2017, u okviru evropske turneje kojom su promovisali album „1000 Can Die“, nastupali su na WOMEX-u, najvećoj svetskoj world music smotri, i po mišljenju eksperata imali najbolji nastup među vise od 50 bendova.

Domaća scena će biti predstavljena slavljeničkim nastupom grupe Institut.

Veče pre toga će beogradski kvartet Naked, odmah nakon koncerta iranske pevačice Golnar Shahyar i njenog novog međunarodnog projekta, konačno pred domaćom publikom pokazati zbog čega su postali najtraženiji world music sastav iz Srbije.

Na festivalu „Todo Mundo“ oni će nastupiti između turneja u Južnoj Koreji i Brazilu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar