U trendu

Ako nemate partnera – masturbirajte: Evo koliko je opasno kada žena nema redovan seks

Redovan seksualni život doprinosi dobrom fizičkom i mentalnom zdravlju žena

Verovali ili ne, vagina može da postane veoma bolna kada u životu ponestane seksa, upozoravaju stručnjaci.

Reč je o formiranju vaginalne atrofije ili polne suvoće – veoma čest poremećaj koji se javlja u nekom periodu života mnogih žena. Simptomi uključuju pečenje, svrab, otežano mokrenje, bolan seks i iscedak.

Ipak, postoji rešenje kada nema muškarca u blizini – masturbacija.

Stručnjaci ističu da redovni orgazmi održavaju tkivo vagine zdravim.

„Tada su mnogo manje šanse da se tkivo upali ili osuši“, tvrdi seks terapeutkinja dr Luiz Mazanti iz Londona.

Dodaje da seks, sa ili bez partnera, poboljšava protok krvi u intimnoj zoni, što znači da više kiseonika stiže u vaginu, što jača njeno tkivo.

Osim što je dobar seks koristan za zdravlje vagine, blagotvorno deluje i na mentalno zdravlje žena – smanjuje rizik od razvoja depresije i povećava osećaj privlačnosti prema suprotnom polu.

Dr Mazanti kaže da često čuje ljude kako kažu da nemaju seksualni život jer nemaju partnera, pa im savetuje da vode ljubav sami sa sobom.

I masaža vagine pomaže

Ova britanska stručnjakinja za seks napominje da je masaža vagine veoma korisna i da ne bi bilo loše da je žene uvrste u svoje životne rituale. Kao i kod seksa ili masturbacije, masaža poboljšava cirkulaciju i snabdevanje kiseonikom.

Seks najmanje jednom nedeljno

Ako bar jednom nedeljno vodite ljubav sa partnerom ili sa sobom, to usporava starenje, produžava životni vek i poboljšava opšte zdravlje, pokazala je studija istraživača sa američkog univerziteta, otkriva Dejli mejl.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)