U trendu

Ako se on sklanja kad ste neraspoloženi

Kada im se nešto loše ili neprijatno desi, dame uglavnom vole da ih neko sasluša, zagrli, uteši, možda da im izmasira ramena… Zato su sklone tome da se naljute, ili bar da se osete razočarano i povređeno, ako njihov dragi vidi da su neraspoložene, i samo se skloni.
Stvarno, zašto se on tako ponaša? Zar mu uopšte nije stalo do vas? Ili je toliko obuzet sobom, ili ima toliko lošu percepciju da i ne primeti da ste loše raspoložene? Sve je to moguće, ali se često ne radi o tome.
O čemu se, onda, radi? Recimo, vi stignete kući neraspoložene, i on pita šta vam je. Vi progunđate: „Ništa“, i on se skloni – a vi ste zapravo želele da vidite kako se on trudi da sazna od vas šta to nije u redu, i da mu sve ispričate, da vas on pažljivo sasluša, podrži vas, posle toga se možda ušuškate na kauču, ili vam izmasira ramena, donese vam toplu čokoladu ili sladoled… A on, ništa.
Jasno je njemu da, kad vi takvim glasom kažete „ništa“, jeste nešto, da tu postoji neki problem, ali smatra da vi samo želite da budete ostavljene na miru, da se same saberete. I muškarci će često, kada su nerapoloženi, želeti da samo budu ostavljeni na miru, da im se da malo privatnosti i tišine, da ih niko ništa ne zapitkuje. Zato nije neobično da on pomisli da i vi želite tako, naročito ako niste dovoljno dugo u vezi da bi morao bolje da vas poznaje.
Šta da učinite kako biste dobile reakciju kakvu želite? Nije teško – recite mu šta vam je potrebno. Razumljivo da vam, onda kada ste neraspoložene, neće biti do toga da mu „crtate“ šta vam je potrebno, ali možete mu sve detaljno objasniti nekom drugom prilikom. To vam deluje glupo? Nije – i verujte, vaš dragi će vam biti zahvalan zbog toga, jer ne ume da vam čita misli i svakako bi radije da mu kažete šta hoćete nego da se ljutite na njega ili da se osećate povređeno jer nije ispunio vašu potrebu za koju nije ni znao da je imate.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike