Bez pokušaja da ih nadmašite svojom pričom

Kada upoznajete potencijalnog partnera ili partnerku, razumljiva je želja da ih impresionirate. Međutim, neki u pokušaju da impresioniraju idu dotle da svaku priču osobe koju su upoznali "nadjačavaju" nekom svojom pričom, što, osim ako ste s osobom koja prihvata da je "gaze", ima efekat suprotan od željenog.
Na šta mislimo? Recimo, upoznali ste neku osobu koja vam deluje zanimljivo, možda ste prvi put i izašli s njom. Ispričate joj neku zabavnu anegdotu iz svog života, a ona odgovori: "Misliš da je to bilo smešno? Da čuješ tek šta se meni desilo!", i tako svaki put kad vi ispričate nešto. Polako, ili ne baš polako, shvatite da toj osobi uopšte nije stalo do toga da čuje šta vi imate da kažete, samo hoće da vas nadmaši. Ne pokušava da vas upozna, da sazna nešto o vama, nego želi da vi nju slušate i divite joj se. Izuzev ako tražite nekog kome ćete biti publika, takav postupak će vas odbiti – kao što će odbiti i svakog prema kome se vi na opisan način ponesete.
Ne kažemo, nekad vas nečija priča baš inspiriše da ispričate nešto što se vama desilo, bilo da je slično, bilo da vas je asociralo na to. To se dešava, i sasvim je normalno. Međutim, jedno je kad se to nekad desi, i kada vi zaista saslušate tu osobu i potrudite se da je upoznate, nešto je sasvim drugo kad konstantno od sebe pokušavate da napravite zvezdu koju svi ima da slušaju.
A šta ako vas nečije priče zaista inspirišu da i vi ispričate nešto te vrste, asocijacije vam samo lete umom dok slušate tu osobu? Samo napred, ispričajte to što želite – ali ne zaboravite da prvo saslušate tu osobu i da postavite poneko pitanje ili nešto komentarišete. Na kraju krajeva, ako zaista želite da upoznate tu osobu, ne bi trebalo da bude teško slušati je i pitati je ponešto, zar ne? Ne brinite, imaćete i vi kad da pričate svoje, ukoliko je ta osoba zainteresovana da vas bolje upozna.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.