Bez zatrpavanja nove devojke skupim poklonima

Kada na početku veze pokušavate da impresionirate nekoga, naročito ako vam se taj neko baš dopada, lako je pogrešiti bez ikakve loše namere. Na primer, novu devojku (ne sponzorušu!) od samog starta zatrpavati preskupim poklonima.
Nekada će tako postupiti neko ko to može sebi finansijski da dozvoli, a nekada neko ko baš i ne može, nego pokušava da prvo poklonima oduševi i veže novu dragu za sebe, a kasnije će se valjda nekako snaći. U oba slučaja ovakav postupak je pogrešan iz više razloga.
Neće devojka imati ništa protiv ako joj poklonite neku simpatičnu sitnicu, ali ako je stalno zatrpavate skupim poklonima tokom, recimo, cele prve godine veze, može steći nekoliko pogrešnih ideja o vama. Jedna je da pokušavate da je kupite, da je smatrate za stvar koja se može platiti novcem. Druga je da vi, osim novca, nemate šta da joj ponudite, da bi u vezi s vama imala puno toga materijalnog, ali ne i pravog partnera koji je uz nju, da kao ličnost ne postojite. I još, mogla bi da nastavi da očekuje da joj do kraja veze, makar to trajalo i ostatak vaših života, svaki čas nešto kupujete.
Nijedna devojka ni žena vredna pažnje neće biti impresionirana zatrpavanjem preskupim poklonima. Prigodni pokloni (koji ne koštaju kao da ste morali da prodate bubreg) u prikladnim situacijama (rođendani, praznici, neki datumi koji su za vas dvoje posebni) smatraju se normalnim, a slatko je i ako je povremeno, bez nekog posebnog povoda, obradujete nekom sitnicom, malim znakom pažnje. Izuzev toga, ženi bi kao poklon trebalo dati nešto daleko dragocenije – sebe same. Ako je s vama, žena vredna vaše pažnje želeće vas, a ne materijalne drangulije.
Ima, naravno, i žena koje će želeti da stalno dobijaju skupe poklone, ali odnos s njima je u suštini poslovan (vi njima novac, poklone, putovanja, a one se vama smeškaju, poziraju pred svima i lepo izgledaju) i nema veze s ljubavlju. Ako ne želite poslovnu, već ljubavnu vezu, onda je kao takvu i tretirajte – pružajte ljubav, a povremeni prigodni poklončići su tu samo jedan, ali ne i glavni, znak pažnje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.