najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Čekanje na prvi put

Česte su rasprave o tome koliko bi trebalo čekati pre nego što s novim partnerom ili partnerkom odete u krevet, da li je nešto prebrzo ili presporo. Jedino pravo pravilo je da ne postoji određeni period koji odgovara svima, već se to menja od para do para.
Ima onih koji već prvo veče odu u krevet, i ne bude nikakvih negativnih posledica. Nešto je odmah "kliknulo" među njima, uživali su to prvo veče i nastavili su da uživaju i dalje. A opet, desi se i da to prvo veče bude dobro, ali onda jedno od njih dvoje izgubi interesovanje; manja je verovatnoća da će neko izgubiti interesovanje nakon što nekog odvede u krevet ako se neko vreme među njima gradila tenzija, plus su se bolje upoznavali i otkrivali da se jedno drugom stvarno sviđaju kao osobe, nije da samo fizički privlače jedno drugo.
Bilo je slučajeva i da parovi čekaju po dve nedelje ili dva meseca i da, recimo, on kasnije prizna da bi verovatno izgubio interesovanje da su odmah prvo veče otišli u krevet, i da mu je drago što se to nije desilo, jer je ovako otkrio osobu s kojom želi da ostane do kraja života, nije brzopleto otišao od nje. Ima i kada se njih dvoje šest meseci ili i više zabavljaju pre nego što prvi put imaju seksualne odnose – to im je oboma prvi put, ne žele da žure, i onda kada to urade, zaista je nešto veliko u pitanju.
Nekim parovima se desilo i da prođe nekoliko godina pre nego što prvi put odu u krevet – prvo su postali prijatelji, dugo se zbližavali i nekako spontano im je to prijateljstvo preraslo u vezu, ni sami nisu sigurni kako i kada se to tačno desilo. I nastavljaju tako, spontano, sve im nekako ide u hodu i dobro im ide.
O ovome zaista nema pravila, osim da niko ne treba da radi ono što ne želi. A ono što oboje želite već ćete uraditi, onda kada to budete želeli, bez obzira na to da li čekate dugo, malo ili to uradite odmah.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike