Čišćenje nakon raskida

Raskid ume prilično da pogodi, a svakako da nije lak. Jedna od stvari koje psihički mogu dosta da pomognu posle raskida jeste da temeljno počistite kuću i sve što vas podseća na osobu s kojom ste bili. To pomaže da počnete da ostavljate tu stvar tamo gde joj je i mesto – u prošlosti – i da nastavite sa svojim životom.
Jedna žena je to potpuno spontano otkrila. Šokirana je sedela u svom stanu nakon raskida, a onda je počela temeljno da briše prašinu, usisava, sklanja u posebne kutije ili baca ono što je ostalo za njim… Nije to radila da bi se nečim zanimala posle raskida; trebalo je da joj doputuje prijateljica koja se strahovito patila s alergijama na prašinu i grinje, i prvenstveno je zbog nje toliko temeljno čistila. Objavila je pravi mali rat prašini i svim nečistoćama. Kad je s tim završila, osetila se znatno, znatno bolje.
Kasnije, slučajno je naišla na rezultate jedne studije, koji su joj potvrdili ono što je i sama iskusila: fizičko uklanjanje ili odlaganje stvari koje mentalno povezujete s negativnim iskustvom, razočaranjem, ružnim stvarima (na primer, sklanjanje njegovih fotografija u kutiju) pomaže vam da psihički okončate tu epozodu svog života i da nastavite dalje.
Kad imate problem da se "opasuljite" posle raskida, možete pokušati s navedenim. Temeljno počistite stan, oslobodite se kako prašine i prljavštine, tako i stvari koje vas podsećaju na osobu koja vas je povredila. Na taj način, mogle biste pomoći sebi da na tu priču i na tu vezu stavite tačku, i da otvorite novo poglavlje svog života – ono u kome ćete se osećati bolje, oslobođeno, u kome ćete opet disati punim plućima i radovati se.
Jedino što možete da izgubite jesu prašina i fleke iz stana – vredi probati!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.