najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Da li je promiskuitet u modi?

U društvu u kakvom danas živimo nije nimalo neobično ako vam promiskuitet deluje kao nešto što je “in”, dok je traženje duge veze i duge ljubavi nešto zastarelo. Ne kažemo da je promiskuitet sam po sebi loš, ali je besmisleno na nešto te vrste gledati kao na nešto što je “in” ili “aut”.

Ipak se radi o nečemu veoma ličnom i veoma intimnom. “In” ili “aut” može da bude garderoba ili neki drugi modni detalj, ali ne i međuljudski odnosi – a ako čitate razne časopise, povremeno možete da pročitate i nešto tipa: “Sada su ‘in’ visoki muškarci”. I šta bi to trebalo da znači za vas? Da smesta ostavite muža koji nije dvometraš i potražite košarkaša, a kad moda prođe, ostavite visokog i nađete nekog nižeg, ili, recimo, ako doktori budu “in”, počnete da jurite bilo kod doktora?

Slično je i s pitanjem promiskuiteta i duge veze. Ne kažemo da je promiskuitet nužno loš, ne ako pri tom niko ne čini preljubu i ako vodite računa o zaštiti od neželjene trudnoće i polno prenosivih bolesti, kao i ako zbog promiskuitetnog života ne zanemarujete nekog ko vam je na brizi, poput deteta, ali upuštati se u često menjanje partnera samo zato što neko smatra da je sada tako “kul”, a ne zato što vi lično to želite i sada ste u takvoj fazi u svom životu? Zašto?

Ako ste, bez obzira na trendove, promiskuitetna osoba koja pri tom nikog ne povređuje i koja pazi na svoje i tuđe zdravlje, to je sasvim u redu; kao što nema ničeg lošeg ni “zastarelog” ni u tome da neko želi veliku ljubav i dugu vezu, nije mu glavno eksperimentisanje i zadovoljavanje seksualne želje (ne kažemo da u velikoj ljubavi i dugoj vezi ne može biti eksperimentisanja i zadovoljenja seksualne želje, naprotiv, ima ih, samo to nisu primarni razlozi za traženje duge veze).

Da li je nešto u trendu ili ne može da se odnosi na sve i svašta, ali nikako na međuljudske odnose; prema tome, priča o tome da je sad “moderno” često menjati seksualne partnere može da posluži kao zabavna pričica u trenucima dokolice, ali ne i nešto na šta se prilikom donošenja odluka treba obazirati.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike