U trendu

Da se vidimo – sad?

Petak je uveče i stigle ste kući nakon napornog dana. Niste se dogovorile ni za kakav izlazak te večeri i niste ni posebno razočarane zbog toga – ono što želite jeste da odete pod brz tuš, a zatim da spremite još bržu večeru, kako biste stigle da na miru pogledate omiljeni film koji po ko zna koji put repriziraju na televiziji. Već ste spremile i paketić maramica – uvek šmrcate na kraju tog filma i zato najviše volite da ga gledate same. Počele ste da sprovodite plan u delo, istuširale se (uživancija), počele da spremate večeru – i stiže vam poziv ili poruka preko mobilnog. Muškarac s kojim se viđate (nije bitno da li je u „dečko“ ili „možda će postati dečko“ kategoriji) vas pita šta radite, imate li neke planove, želite li da se vidite s njim. Na pola spremanja večere u nedoumici ste šta da mu odgovorite.

Jedan deo vas, naročito ako vam se taj muškarac prilično dopada, želi da mu kaže da ne radite ništa posebno i da biste se rado videle s njim. Drugi deo vas se i dalje drži prvobitne ideje, želi da završi spremanje večere i udobno se zavali na kauč da po planu uživa u sveže spremljenoj večeri i filmu. Šta učiniti? Za šta se opredeliti?

Neki bi vam savetovali da tom muškarcu kažete da ste upravo spremile večeru i da mu predložite da se dogovorite za sledeću nedelju. Vi ste ipak zauzeti, imate pretrpan raspored, i on bi trebalo da vas pozove ranije nego sat vremena pred željeni izlazak. Ako vi ne cenite svoje vreme, zašto bi ga cenio on?

S druge strane, ako mu nije običaj da vas večito zove pred sam izlazak, ako se inače dogovara s vama na vreme i ostavlja vam dovoljno vremena da se organizujete (drugim rečima, ako je već dokazao da poštuje vaše vreme) i nije vas pozvao u nepristojno kasno vreme, i stvarno želite da izađete s njim, možete i tako da postupite. Možda mu je veče neočekivano postalo slobodno, pa je odmah pomislio na vas (sve to i dalje u „inače poštuje vaše vreme“ varijanti)?

Sve u svemu, ako tog momka treba podučiti pristojnosti i tome da poštuje vaše vreme, onda ga podučavajte, ali ako je tu „lekciju“ već savladao i raspoložene ste za izlazak, zašto da ne? Ne cene svi muškarci samo neuhvatljive i teško dostupne devojke – neki smatraju tu igru prilično zamornom, a uz to i klinačkom, i dopada im se kada devojka, ako joj se izlazi s njima, jednostavno izađe s njima.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike