Da vas upoznam, ovo je… (1)

Dakle, zabavljate se, miriše na ozbiljnu vezu i sve se prilično dobro odvija. Bolje nego obično, zapravo. Onda se dogodi ta velika prekretnica. Glavna zvezda vašeg života poželi da…

Upoznate njene/njegove prijatelje!

Aha, tu smo! Prijatelji – to su oni ljudi koji, iz ovog ili onog razloga, imaju obezbeđeno trajno i sigurno mestašce u mislima, srcu i duši vaše nove ljubavi. To su već ozbiljna posla; to je bespoštedna borba za zasluženo mesto. Prijatelji znaju: ako vas budu prihvatili, to znači da će izgubiti pomalo od svog prijatelja. Pri tome se drže za to „pomalo“ kao što se davljenik drži za slamku, što zapravo može biti slamka spoticanja u inače vrlo sjajnim vezama. Čudnovato, ali prijatelji to i te kako znaju. Možda ipak ne znaju?

Zapravo, teško je reći koliko su oni toga svesni i koliko su iskreni i dobri prijatelji. Na primer, ako vam prijatelji kažu da im se zaista dopada ta nova osoba u vašem životu, oni obično podržavaju vašu odluku i slažu se sa vama. Jeste, vaša dušica je pametna, zabavna, lepa… Baš kao što ste im i pričali.

Dve nedelje kasnije, kad vi otkrijete da je ona/on lažljiva zmija, da vas vara ili je naprosto dosada u krevetu, eto iznenađenja. Vaši prijatelji, vaša podrška, sada govore nešto drugačije:

Ma, da, i izgledao je kao skot!

Nisam hteo ništa da ti kažem, ali oduvek sam mislio da je kučka!

No, to ne mora uvek biti slučaj. Ponekad se zabavljate sa osobom uprkos činjenici da je vaši prijatelji ne podnose, da je vaš pas ne podnosi; uprkos tome što se nebo zacrni kad god je sretnete i uprkos tome što ona nosi sekiru na kojoj je vaše ime ispisano krvlju. Sa druge strane, možete raskinuti sa nekim koga svi obožavaju.

Kako god bilo, znajte da će vam prijatelji godinama prebacivati zbog toga.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike