najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

Dobri supružnici nisu seksi

Seks odavno ne bi trebalo da je tabu tema, niti nešto što se smatra prljavim. Nažalost, mnogi ga i dalje smatraju nečistim, a ipak ga žele, i onda dolazi do zbrke u osećanjima, a jednu od takvih zbrka naveli smo i u naslovu.
Na šta mislimo? Evo primera: ona je dobra žena, čestita, uzorna majka i supruga, on ne bi ni hteo drugačiju za svoju ženu i za majku svoje dece, ali takva žena ga seksualno ne uzbuđuje. Njome se oženi, a seksualno zadovoljenje traži sa strane, od žena koje su voljne da u seksu rade ono što njega uzbuđuje (da njegova supruga pristaje na takve stvari, bila bi mu gadna; poštena žena ne treba to da radi, ali, eto, to je ono što njega uzbuđuje, želi da zadovolji te potrebe, pa ih zadovoljava kod „nečistih žena“). Oseća krivicu zbog neverstva, zna da bi se žena razvela od njega kad bi saznala i odvela decu sa sobom, i u sebi bi potpuno opravdao takav njen postupak, ali ne može da se suzdrži.
Drugi primer bio bi da ona „pada“ na „loše momke“, s nekim takvim možda i dobije dete. Ne uda se za takvog, uda se za nekog dobrog, finog i stabilnog, samo joj je takav dosadan i ne uzbuđuje je seksualno, pa ga vara s „lošim momcima“ (koji su previše nepouzdani da se s njima zasniva porodica, ali baš su seksi, dok joj je njen suprug nekako slab – kao da bi slabić mogao da istrajno radi i prehranjuje porodicu i nepokolebljivo voli svoju suprugu).
U oba slučaja radi se o čestoj zabludi da je seks nešto prljavo, što čestit svet ne radi – a potrebe za seksom ipak imamo svi, i želimo da ih zadovoljimo. Onda dođe do zbrke u glavi, zbrke u životu i, najčešće, nesrećnih veza.
Šta učiniti? Prihvatiti da seks nije nešto nečisto, da seksi ne znači da ta osoba mora biti „nevaljala“ (ili može da bude „nevaljala“, ali bez negativne konotacije) i da, shodno tome, dobra majka i dobra supruga može da bude i seksualno privlačna žena, kao i da je i dobar, veran suprug takođe seksualno privlačan. Ovo je znatno lakše reći nego učiniti, jer se radi o viđenju stvari koje se uglavnom usvoji jako rano u životu, i da bi se ono promenilo, neretko bude potrebno mnogo vremena, nekad i pomoć stručnjaka. Međutim, vredi se potruditi, jer samo tako postajete sposobni da s jednom osobom nađete sve bitno za srećnu vezu, inače zauvek ostajete rastrzani, s izborom između nezadovoljenih potreba i povređivanjem divne osobe koja to ničim nije zaslužila.

1 komentar
  1. Slavica Petrović

    Dala sam ocenu 5 zbog samog teksta, ali upravo je to razlog zbog kog se supružnici rastaju, a to je totalno pogrešno. Svi mi imamo određene kvalitete, seksualne, i treba ih upotrebiti bez granice. Zašto ići od nemila do nedraga kada i u našoj kući možemo to sve imati. Ko zna zna, ko ne zna 2. Hvala.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike