U trendu

Dobro došli na planetu Zemlju (2)

Hm, šta još? Žene su ponosne na svoje muškarce. Ako ga voli, svi će znati da ga voli; svako će saznati i sve ono zbog čega ga voli – reći će to čak i strancu. Ponekad, istina, to i nije tako dobro, na primer, kad o svom muškarcu priča kao da je dobro istrenirano dete: „O, Brana je izneo smeće danas, nisam ni morala da ga zamolim.“ Svejedno, one pričaju o muškarcima, a to je dobro. To je i jedan od razloga zašto se sećaju svega što su njihovi muškarci ikada uradili. Znamo, vaša devojka ne može da se seti gde su joj ključevi od kola, ali pamti svaki kompliment, svaki šapat, svaku noć neobuzdane strasti, svaki put kad ste joj pridržali vrata, čak i svako vaše „na zdravlje“ kada je kinula.

S druge strane, momci se ponašaju drugačije kad u muškom društvu pričaju o devojkama ili suprugama. Liče na petogodišnjaka kome je devojka upravo rekla da je strašno lep. Potpuno su smeteni, neprijatno im je i koriste izraze kao što su „ta žena“, „okovi i lanci“ i „ona moja“. Nikada nije viđen nijedan muškarac koji je u zadimljenom ćošku paba gugutao o devojci koju voli; kako je njen osmeh sladak ili kako ne može da dočeka da stigne kući da bi je video. Očito da je dužnost svakog muškarca da svoju vezu predstavi kao veliko maltretiranje – kako ortaci slučajno ne bi pomislili da je slabić. Ma, da, ona ga po celi dan cima, šutira i vrišti na njega. To je isti onaj momak koji se noću ušunja u krevet pored nje, mazi se poput mačeta i smišlja imena njihove nerođene dece dok ga ona miluje po kosi.

Konačno, muškarci uvek sve znaju. Nekim čudom, poklonjeno im je sve znanje sveta. Zbog toga je planeta prepuna iskošenih stolova, polica koje padaju bez ikakvog razloga i kola koja neće da upale iako su ih upravo „popravili“. Žene, međutim, znaju mnogo toga (od onoga što muškarci misle da znaju), ali se pretvaraju da su bespomoćne. Tako to ide: oni misle da znaju i ono što ne znaju, a one se ponašaju kao da nemaju pojma, iako u većini slučajeva znaju bolje od muškaraca. Da, to ima smisla.

Eto, upravo smo vam uštedeli novac koji biste potrošili na knjigu „Mars i Venera“. Muškarci i žene su vrlo različiti. Ušteđeni novac možete poslati nama – ako želite.

U poverenju, ovo je lako. A čak nemamo ni doktorske titule.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike