U trendu

Dokazano: Žene češće dožive orgazam s ovim tipom muškarca

Velik je broj faktora koji utiču na to hoće li žena doživeti orgazam ili ne – od osećanja opuštenosti u sopstvenom telu, ljubavničkim veštinama partnera do same veličine njegovog „alata“, ali postoje i neki drugi fizički atributi koji mogu da doprinesu tome hoće li joj se „posrećiti s njim“.

Veliko istraživanje sprovedeno na heteroseksualnim ženama koje se nalaze u stabilnim vezama s trajanjem dužim od šest meseci pokazalo je koji se faktori povezuju s većom verovatnoćom orgazma tokom seksa s partnerom. Od psiholoških ističu se dva najvažnija – njegovo samopouzdanje i visina prihoda.

Psiholozi to objašnjavaju kroz prizmu tzv. alfa muškarca, pa žene tako nesvesno muškarce s većim primanjima od njih samih, ali i visokog samopouzdanja, doživljavaju kao muževne i poželjne. Osim toga, orgazam je u snažnoj korelaciji s time koliko je sam muškarac fizički privlačan partnerki, a na veliko iznenađenje i s jednim fizičkim atributom – širinom njegovih ramena.

Ramena kao ključ polne moći?

Iako zvuči pomalo bizarno, i nije baš tako – objašnjavaju stručnjaci.

Naime, širina ramena povezuje se s višim nivoom testosterona i biološke predodređenosti. Za one koje nisu rođeni s genetskom predispozicijom za šira ramena, vežbanje je svakako dobra ideja, savetuju stručnjaci.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar