najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Drugi sastanak nakon lošeg prvog

Upoznali ste neku osobu, i to preko prijatelja. Znate već, kaže vam prijatelj ili prijateljica da poznaje nekog (neku), misli da biste se možda lepo slagali, na nekom okupljanju vas upozna s tom osobom i dogovorite se za sastanak. Pojavite se vi na tom sastanku, pojavi se taj muškarac ili žena i, pa, sastanak ne prođe baš najbolje. Ta osoba vam se ne dopadne uopšte. Možda i nije loša kao osoba – ali već na prvom sastanku bude vam očigledno da s njom nemate ništa zajedničko, da vam palo na pamet ne bi da s njom poželite vezu. Tu bi trebalo da bude kraj priče, ali ne bude.
Možda ste se vi toj osobi dopali znatno više nego ona vama – dešava se, a možda joj se i niste nešto dopali. Međutim, vaš preterano dobronamerni i uporni prijatelj (ili prijateljica) nagovara vas da pružite tom muškarcu ili ženi još jednu šansu, da ih vidite još jednom, da izađete i na drugi sastanak s njima. Te radi se o stvarno divnoj osobi, te vaš prijatelj ili prijateljica čvrsto veruju da biste se vi stvarno, ali stvarno mogli super složiti s tom osobom, samo ako se malo opustite i date joj šansu… Ma, nema šanse s tom osobom, ni teoretske, znate to odlično – ali vaš prijatelj ili prijateljica su stvarno uporni. Šta činite?
Ono što mnogi učine jeste da popuste. Izađu na taj drugi sastanak. Naravno, i drugi sastanak prođe bezvezno kao i prvi – u stvari, još i gore. Ako je druga strana zainteresovana za vas, drugim sastankom dajete joj signal da ste i vi zainteresovani i postaje prilično problematično na kraju objasniti da bi zapravo bilo najbolje da svako ode na svoju stranu. Ukoliko ni druga strana nije zainteresovana, pa, oboje nezainteresovano sedite i pitate se šta ćete vi tu, kad je već očigledno da biste želeli da ste negde drugde i, naročito, s nekim drugim.
Poštedite sebe ovakvog mučenja. Jeste, prijatelj ili prijateljica su vam dobronamerni, ali zaista nema smisla da maltretirate sebe izlaskom s osobom s kojom ne želite da izađete i s kojom nikakvu budućnost nemate. Ne popuštajte pred nagovaranjem prijatelja i nemojte osećati krivicu zbog toga – ipak se radi o vašem ljubavnom životu, tako da tu pravo odlučivanja imate neprikosnoveno vi.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike