U trendu

Evo kakav će vam biti ljubavni život ukoliko nemate para

Muškarci iz siromašnih sredina imaju dva puta veće šanse da budu bez partnera u ranim četrdesetim godinama, od onih iz bogatih porodica, pokazuje istraživanje. Institut za fiskalne studije (IFS) takođe je došao do zaključka da će muškarci iz ove grupe verovatno zarađivati manje i oženiti se ženom sa nižim primanjima, kao i da su ti trendovi verovatni da se nastave na sledeće generacije i tako smanje socijalnu mobilnost.

IFS svoje zaključke zasniva na najnovijim dugoročnim studijama koje su na raspolaganju, a koje su rađene anketiranjem osoba rođenih 1970. godine, a zatim ih pratile kako stare. Ustanovljeno je da više od trećine muškaraca starosti 42 godine, iz najsiromašnije petine porodica nije živelo s partnerom tokom 2012. godine. Za razliku od njih, samo svaki sedmi sa visokim primanjima je bio samac. Institut tvrdi da je to tako jer ljudi iz ugroženih sredina doživljavaju manje stope braka i veće stope razvoda.

Takođe su posmatrani i muškarci koji su u vezama. Pokazalo se da su partneri onih iz bogatijih okruženja zarađivali i preko 70 posto više od od partnera onih iz siromašnijih.

– Osim većih zarada, oni iz bogatijih porodica imaju veće šanse da imaju posao, da imaju partnera i da imaju partnera sa većim prihodima od onih iz siromašnih sredina. I sve ove nejednakosti su se vremenom širile – navode iz IFS-a.

Kako objašnjava IFS, dobro je poznato da sinovi bogatih roditelja obično više i zarađuju. Ipak, razlika u zaradama se širi. U 2012. godini, zaposleni muškarci stari 42 godine, čiji roditelji su bili među najbogatijom petinom, zarađivali su 88 posto više od onih iz siromašnih porodica. Godine 2000., ta brojka je bila daleko manja – 47 posto, prenosi Avaz.

1 komentar
  1. Blajbi

    Kojoj zeni treba gologuzan?

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike