Izgovori da ih više ne vidite

U životu ste verovatno čuli gomilu blesavih razloga zbog kojih je neko odbio da se ponovo vidi s potencijalnim partnerom ili partnerkom. U principu, to su sve izgvori, dok su pravi razlozi nešto sasvim drugo, i toga bi bilo dobro biti svestan, makar da ne biste sebe lagali i zavaravali.
Ne sviđa vam se boja kose osobe s kojom ste izašli. Ta osoba voli ili ne voli mačke, pse, kanarince, hrčke, fudbal, šta god, i u toj jednoj stvari vam se sklonosti ne poklapaju, a ne radi se, recimo, o tome da ta osoba ima dvadeset mačaka u stanu i ni za živu glavu ih se ne bi odrekla, a vi ste veoma alergični na mačju dlaku. "Ulovili" ste je da čačka nos. Nije htela, prilikom izlaska, meraklijski da razbije čašu. Prilikom izlaska je namerno razbila čašu.
Bilo bi nemoguće nabrojati sve moguće izgovore koji ljudi nalaze da se s nekim ne bi ponovo videli; tih izgovora ima znatno više nego ljudi, pošto ih većina smisli bar nekoliko u svom životu. I praktično svi zvuče krajnje blesavo kao razlog da nekoj osobi ne pružite šansu.
Ne kažemo, ne morate da izađete ponovo s tom osobom ako to ne želite. Ne kažemo ni da uvek morate toj osobi da date iskren i precizan razlog zbog kojeg ne želite ponovo da izađete s njom, ne ako bi je taj razlog povredio i ništa pozitivno ne bi doneo.
Međutim, bilo bi dobro da se potrudite da ne lažete sebe. Možda zaista ne osećate da ste spremni za ozbiljnu vezu, a toj osobi nije samo do "seks i izlasci" varijante. Možda ste vi za nešto ozbiljno, a slutite da se ta osoba folira i da zapravo želi samo neobaveznu zabavu. Možda vam se, jednostavno, nije dopala, nije vas privukla. Možda je nešto pedeset peto u pitanju – ali to nema veze s bojom kose te osobe, niti s tim što ona vrska.
Priznajte makar sebi, ako nećete nikome drugom. Makar da vi budete svesni šta vas je to odbilo dovoljno da toj osobi ne pružite šansu, jer ćete tako bolje znati šta je to što želite, a šta vas odbija kod nekog, i biće vam lakše da nađete nekog ko vam odgovara.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.