U trendu

Jedna muška navika žene dovodi do ludila, znate li koja?

Postoji jedna muška navika koja žene stvarno dovodi do nervnog sloma. Koliko ste puta doživeli scenu opisanu u nastavku?

S partnerom ste se zaputili na neku destinaciju i njemu prepustili volan. U jednom trenutku oboje shvatate da ste se izgubili. Dok je vama u potpunosti jasno da treba da stanete i pitate za pravi smer, vaš partner ni ne pomišlja na to nego da vozi dalje iako zapravo nema pojma gde ide, što vas samo još više udaljava od željene destinacije.

Upravo ova muška navika odbijanja traženja pomoći u takvim situacijama žene dovodi do ludila. Jeste li se ikada zapitali zbog čega su toliko tvrdoglavi da bi zatražili nečiju pomoć?

Nauka ima objašnjenje za njihovu naviku.

Istraživanje koje su zajedno sproveli Kalifornijski tehnološki institut, univerzitet Western i laboratorija ZRT pokazalo je da muškarci slepo slede svoje instinkte i vrlo retko ih preispituju.

Muškarcima je u opisanim situacijama zbog povećanog nivoa testosterona smanjena sposobnost kognitivne refleksije pa se ne oslanjaju na razum nego na instinkte koji su često pogrešni.

Testosteron takođe povećava njihov osećaj samouverenosti što ih takođe ometa u tome da realno prosude određenu situaciju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)