U trendu

Jeste li nekad probali seks „na španski način“

Kada se pomene Španija, pomisli se na lepu zemlju, još lepše Špankinje, pomisli se na flamenko, na letovanje… Oni koji se malo više bave istorijom mogli bi da pomisle na „špansku čizmu“ (sprava za mučenje), špansku inkviziciju… Ako se spomenu Španija i seks u jednoj rečenici, može se pomisliti na vatrene Špankinje, na strastvene latinske ljubavnike, a može i na „špansku mušicu“, poznati afrodizijak koji, uzet u prevelikoj dozi, izaziva jake grčeve u stomaku, pa i trovanje. Međutim, nekad se spomene i seks „na španski način“ – šta bi sad pa to trebalo da bude? Nešto što ima veze s jednim od najpoznatijih afrodizijaka, vatren seks, ili (užasne li ideje) nešto u vezi s inkvizicijom?

Ništa od toga. Seks „na španski način“ je seksualna tehnika: muškarac stavlja penis među ženine grudi (podrazumeva se da su grudi dovoljno velike za to), uz lubrikant ili bez njega, i tu ga trlja dok ne doživi orgazam. Zbog čega se ova tehnika zove „na španski način“? Nije poznato. Moguće je da je u pitanju nešto slično „francuskom poljupcu“ – takav način ljubljenja proslavili su Francuzi, koji su ga praktikovali kao nešto što pruža veliko zadovoljstvo, a ne donosi opasnosti od seksualno prenosivih bolesti koje su nekada harale; moguće je da je i ova tehnika masovno praktikovana u Španiji u vreme neke epidemije kao nešto što donosi zadovoljstvo, a ne dovodi u opasnost bilo od neželjene trudnoće (osim ako su partneri izuzetno nepažljivi), bilo od polno prenosivih bolesti. To je samo pretpostavka, ali nema podataka koji bi je bilo potvrdili, bilo opovrgli.

Mnogi bi se mogli zapitati ima li tu neke opasnosti za ženu i koliko žena uživa u ovakvoj tehnici. Opasnosti po ženu nema – muškarac bi morao da bude izuzetno grub pa da je takvom tehnikom povredi, a pošto je i penis osetljiv, nije verovatno da bi muškarac bio toliko grub. A što se uživanja tiče, žena će, naravno, emotivno uživati u tome što uživa njen partner, a uživaće i fizički, zbog stimulacije grudi. Sad, mada se može desiti da žena doživi orgazam i samo od stimulacije grudi, to ipak nije često, tako da nije verovatno da bi korišćenjem isključivo ove tehnike partnerka doživela vrhunac.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)