najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Kad on ne stiže do orgazma

Kada se govori o nemogućnosti dostizanja orgazma, najčešće je to priča o ženama, ali to se može desiti i muškarcima. A kada im se desi, žena se uglavnom zapita da li mu više nije privlačna i da li je u tome problem.
Svim damama koje su se našle u takvoj situaciji odmah da kažemo: ne, ne radi se o tome da više niste privlačne partneru. Da mu niste privlačne, ne bi ni bio u krevetu s vama. A o čemu se, onda, radi? Kao i kad su žene u pitanju, više je mogućih uzroka ovog problema.

Muškarac može da bude umoran (nekada, kada su umorni, mogu da počnu, ali ne i da završe, da tako kažemo). Može da bude pod stresom. Možda je dekoncentrisan, ako mu misli lutaju tamo-vamo (kao, na primer, kada žena u toku seksa razmišlja o spisku za kupovinu i o tome da li je na njega zaboravila nešto da stavi), teško da će doživeti orgazam. Do izostanka orgazma može da dođe i zbog prevelike količine pića, a može i zbog nervoze, ako ste na početku veze.

Pored toga, kao ni žena, neće ni muškarac u svakoj pozi dobiti dovoljno stimulacije – ako je žena sve vreme odozgo i pod uglovima koji mu ne pružaju dovoljno kontakta, muškarcu će biti teško da stigne do vrhunca. A možda se i namerno trudi da odloži vrhunac, kako bi njegova partnerka što više uživala i kako bi i on sam uživao što duže.

Šta učiniti ako se ovako nešto desi? Za početak, paziti da vaš dragi ne oseti pritisak s vaše strane da stigne do vrhunca, jer to može da mu “ubije” raspoloženje. Svakom muškarcu može se desiti da ponekad ne doživi orgazam i to ne bi trebalo da bude signal za uzbunu. Međutim, ako je ovakva situacija stalno, razloga za zabrinutost ima. Može da se radi o nekom zdravstvenom problemu, a može da bude stvar i u psihološkom problemu, pa i u tome da u vezi nešto ne funkcioniše i on je zbog toga suviše napet.

U svakom slučaju, ako ovaj problem potraje, trebalo bi da ohrabrite svog dragog da poseti urologa, da bi se otkrilo postoji li neka fizička prepreka. Ako se ne radi o tome, na redu je razgovor o vašem odnosu – ako se pokaže potrebnim, možda i uz pomoć stručnjaka savetnika.

1 komentar
  1. Jajajaisamoja

    Ako muskarac ne stize do orgazma, ne treba mu ni urolog ni psihijatar ni pomoć “stručnjaka”, nego druga zena… (iz licnog iskustva)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike